FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

IFC I EBRD dokapitaliziraju većinskog vlasnika RBA

ZAGREB/BEČ, 21. listopada 2004. (Hina) - Međunarodna financijskakorporacija (IFC), koji djeluje u okviru Svjetske banke, i Europskabanka za obnovu i razvoj (EBRD) potpisali su ugovor s RaiffeisenZentralbank Oesterreich AG (RZB) o povećanju temeljnog kapitala tvrtkeRaiffeisen International Bank-Holding AG, koja ima 75 posto vlasničkogudjela u Raiffeisenbank Austria d.d. Zagreb (RBA).
ZAGREB/BEČ, 21. listopada 2004. (Hina) - Međunarodna financijska korporacija (IFC), koji djeluje u okviru Svjetske banke, i Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD) potpisali su ugovor s Raiffeisen Zentralbank Oesterreich AG (RZB) o povećanju temeljnog kapitala tvrtke Raiffeisen International Bank-Holding AG, koja ima 75 posto vlasničkog udjela u Raiffeisenbank Austria d.d. Zagreb (RBA).

Kako su danas izvijestili iz RBA, IFC I EBRD se obvezuju uložiti svaki po sto milijuna eura za povećanje temeljnog kapitala Raiffeisen Internationala, čime će dobiti po 4 posto udjela u vlasničkoj strukturi te tvrtke.

Investicija od 200 milijuna eura potpomoći će daljnjem razvoju poslovanja Raiffeisen Internationala u srednjoj i istočnoj Europi, navodi se u priopćenju.

To će ulaganje, kako se ističe, pomoći Raiffeisen grupaciji pri ulaganjima u tranzicijska tržišta i uvođenju novih proizvoda, posebno u području srednjeg i malog poduzetništva, usluga za stanovništvo, hipotekarnog kreditiranja i leasinga.

Raiffeisen International, do sada u 100 postotnom vlasništvu RZB-a, je holding kompanija za RZB-ove tvrtke-kćeri u srednjoj i istočnoj Europi, pa tako i za Raiffeisenbank Austria d.d. Zagreb. Mrežu tog holdinga čini 15 banaka-kćeri s više od 800 poslovnica, kao i dva predstavništva, na 16 tržišta u regiji srednje i istočne Europe.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙