FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: STVARANJE SRPSKOG LOBIJA U WASHINGTONU I "URAVNOTEŽENIJI" PRISTUP KOSOVU

ZAGREB, 20. listopada 2004. (Hina) - Vijest o povlačenju rezolucije oneovisnosti Kosova iz Odbora američkog Kongresa za međunarodne odnoseu Beogradu je dočekana s velikim zadovoljstvom, uz ocjenu da će seubuduće, zahvaljujući i nedavno osnovanoj zastupničkoj skupini kojaštiti interese Srba, moći računati na uravnoteženiji pristup pitanjuKosova, navodi postaja BBC u uvodu razgovora s Martinom Sletzingeromiz washingtonskog instituta Woodrow Wilson koji primjećuje da jeproblem srpskog lobija u Washingtonu u tome što do sada nije uspijevao"govoriti jednim glasom".
ZAGREB, 20. listopada 2004. (Hina) - Vijest o povlačenju rezolucije o neovisnosti Kosova iz Odbora američkog Kongresa za međunarodne odnose u Beogradu je dočekana s velikim zadovoljstvom, uz ocjenu da će se ubuduće, zahvaljujući i nedavno osnovanoj zastupničkoj skupini koja štiti interese Srba, moći računati na uravnoteženiji pristup pitanju Kosova, navodi postaja BBC u uvodu razgovora s Martinom Sletzingerom iz washingtonskog instituta Woodrow Wilson koji primjećuje da je problem srpskog lobija u Washingtonu u tome što do sada nije uspijevao "govoriti jednim glasom".

Sletzinger u razgovoru potvrđuje da je važno imati snažan lobi i dodaje kako je "problem srpskog lobbyja u tome što, za razliku od hrvatskog, albanskog, grčkog ili izraelskog, nikada nije govorio jednim glasom". "Srbi su se uvijek međusobno sukobljavali oko Tita, Miloševića, ili nekog drugog, i nikada se nisu mogli složiti ni oko najvažnijih pitanja. Ustrojavanje srpskog lobbyja svakako će pomoći, ali potpora ipak najviše ovisi o politici i potezima Beograda", kaže Martin Sletzinger.

"U tom je smislu poziv predsjednika SCG-a Tadića kosovskim Srbima da izađu na izbore značajan jer ide u susret željama Državnog tajništva. Bijela kuća i Državno tajništvo, a ne Kongres, vode glavnu riječ kako u rješavanju problema Kosova tako i unapređenju američko-srpskih odnosa", ocijenio je za postaju Martin Sletzinger.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙