FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

obavijest korisnicima: dopuna vijesti hna4486 "kod senja u eksploziji..."

ZAGREB, 11. listopada 2004. (Hina) - Molimo korisnike da vijestHNA4486 "Kod Senja u eksploziji cisterne poginuo vozač" dopunepodatkom koji je u međuvremenu objavljen, a radi se o identitetupoginulog vozača - to je Mario Vuković, rođen 1975. godine, izKarlovca.
ZAGREB, 11. listopada 2004. (Hina) - Molimo korisnike da vijest HNA4486 "Kod Senja u eksploziji cisterne poginuo vozač" dopune podatkom koji je u međuvremenu objavljen, a radi se o identitetu poginulog vozača - to je Mario Vuković, rođen 1975. godine, iz Karlovca.

Dopunjenu vijest emitiramo u cijelosti:

KOD SENJA U EKSPLOZIJI CISTERNE POGINUO VOZAČ

ZAGREB, 11. listopada 2004. (Hina) - U eksploziji autocisterne s gorivom na Jadranskoj magistrali kod mjesta Ujča u blizini Senja poginuo je danas poslijepodne vozač izgorjevši u požaru, izvijestio je večeras Državni centar za obavješćivanje Ministarstva obrane.#L#

Požar je lokaliziran oko 18 sati, a prema nekim informacijama autocisterna je vlasništvo tvrtke Europetrol iz Rijeke. Neslužbeno se doznaje da je do nesreće došlo kada je autocisterna udarila u stijenu te se prevrnula i zapalila.

Poginuli vozač je Mario Vuković (rođen 1975.) iz Karlovca.

Dio goriva se izlio i u more, a požar je ugašen pjenom,

Na mjestu nezgode bit će provedena sanacija. Količina goriva isteklog u more je nepoznata, a pretpostavlja se da nije velika, no točno će se stanje utvrditi po završetku sanacije, navodi se u priopćenju.

O tom su događaju izvještene nadležne inspekcije zaštite okoliša i Hrvatskih voda, koje su na terenu zajedno s kriminalističkom policijom.

U dijelu cisterne je prema procjeni vatrogasaca ostalo oko tri tisuće litara goriva nepoznate vrste koje će biti pretočeno u drugu cisternu. Vatrogasci osiguravaju mjesto događaja kako ne bi došlo do zapaljenja preostalog goriva.

Očevid je navečer prekinut, a bit će nastavljen sutra. Jadranska magistrala na dijelu od Senja do Karlobaga i tijekom noći bit će zatvorena za sav promet.

Prometuje se zaobilazno preko Žute Lokve i Gospića, izvijestio je Državni centar za obavješćivanje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙