FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Spomen na poginule domobrane

DUBROVNIK, 20. listopada 2004. (Hina) - U organizaciji Udruge ratnihveterana "Hrvatski domobran" iz Konavala danas je na predjelu Orsulapokraj Dubrovnika održana komemoracija za poginule pripadnike Hrvatskedomobranske vojske.
DUBROVNIK, 20. listopada 2004. (Hina) - U organizaciji Udruge ratnih veterana "Hrvatski domobran" iz Konavala danas je na predjelu Orsula pokraj Dubrovnika održana komemoracija za poginule pripadnike Hrvatske domobranske vojske.

U noći s 19. na 20. listopada 1944. pripadnici X. hercegovačke partizanske brigade na Orsuli ubili su i u more bacili devet mladih pripadnika Hrvatske domobranske vojske iz Konavala - Ivu Đuku, Antuna Kovača, Vlahu i Antuna Španjuoa, Andru Trojanovića, Niku Trtomana, Niku Vatrića te Ivu i Marka Vlahutina.

U spomen na taj događaj vijence pred spomen-obilježjem položili su načelnik općine Konavle Luka Korda, gradonačelnica Dubrovnika Dubravka Šuica, predstavnici udruge "Hrvatski domobran" iz Dubrovnika i Konavala, a molitvu za sve ubijene predvodio je don Mirko Maslać.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙