FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NAJAVA DOGAĐAJA - SVIJET - ZA UTORAK, 19. LISTOPADA

ZAGREB, 18. listopada 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zautorak, 19. listopada.
ZAGREB, 18. listopada 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za utorak, 19. listopada.

MOSTAR - Predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks, u sklopu dvodnevnog uzvratnog posjeta BiH, obići će u Mostaru obnovljeni Stari most, tvornicu Aluminija i Kliničku bolnicu.

ZAGREB - Ministar unutarnjih poslova Marijan Mlinarić potpisat će s belgijskim kolegom Patrickom Dewaelom Ugovor o policijskoj suradnji između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Kraljevine Belgije (13.30 sati, Vukovarska 33). Dvojica ministara razgovarat će o bilateralnoj suradnji i izmjeni podataka, prije svega na planu ilegalnih migracija, kriminala i međunarodnog terorizma.

BEČ - Ministar gospodarstva, rada i poduzetništva RH Branko Vukelić sudjelovat će na manifestaciji "Hrvatski dan" koju tradicionalno, sedmi put, organiziraju Hrvatska i Austrijska gospodarska komora. Ministar će na otvaranju održati predavanje "Gospodarski program hrvatske vlade i bilateralni odnosi Hrvatske i Austrije", a tijekom boravka u Beču sastat će se s austrijskim kolegom Martinom Bertensteinom.

BRUXELLES - Ministrica europskih integracija Kolinda Grabar-Kitarović sastat će se s Didierom Donfutom, državnim tajnikom za europske poslove pri Ministarstvu vanjskih poslova Belgije. Tema razgovora bit će suradnja u kontekstu predstojećih pregovora Hrvatske za članstvo u Europskoj uniji.

DEN HAAG - Nastavak suđenja bivšem jugoslavenskom predsjedniku Slobodanu Miloševiću pred Haaškim sudom. Suđenje je prekinuto 13. listopada zbog bojkota svjedoka koji odbijaju surađivati sa braniteljem Stevenom Kayem kojega je odredio Haški sud.

BEOGRAD/PODGORICA - Predsjednica mađarskog parlamenta Katalin Sili u utorak dolazi u dvodnevni posjet Srbiji i Crnoj Gori, tijekom koje će razgovarati s najvišim dužnosnicima Srbije i državne zajednice SCG, kao i s predstavnicima vojvođanskih Mađara.

BEOGRAD/PRIŠTINA- Ministar vanjskih poslova Bugarske Solomon Pasi u utorak dolazi u dvodnevni posjet Beogradu, prilikom kojega će s predstavnicima državne zajednice Srbija i Crna Gora potpisati Memorandum o euroatlanskoj suradnji dvije zemlje, što će biti prvi dokument o suradnji na planu euroatlanskih integracija koji će SCG potpisati s nekom od članica NATO-a. Bugarski ministar vanjskih poslova, u okviru svog dvodnevnog posjeta, boravit će u Beogradu, i Podgorici, gdje će se sastati s najvišim dužnosnicima.

PRIŠTINA - Ministar vanjskih poslova Bugarske Solomon Pasi u sklopu turneje po balkanskim zemljama u utorak će boraviti i na Kosovu. Pasi će u Prištini razgovarati s najvišim predstavnicima kosovskih i međunarodnih institucija i političkim čelnicima o pripremama za druge parlamentarne izbore koji će se održati u subotu 23. listopada. Solomon Pasi na Kosovo dolazi iz Skoplja, gdje je započeo svoju balkansku turneju.

DEN HAAG - Sastanak dužnosnika Europske unije i ruskog ministra vanjskih poslova Sergeja Lavrova.

FLORIDA - Predsjednik George W. Bush vodi predizbornu kampanju u Floridi.

LONDON - Glavni tajnik UN-a Kofi Annan posjetit će Veliku Britaniju gdje će se sastati s kraljicom Elizabethom II, premijerom Tonyjem Blairom, ministrom vanjskih poslova Jackom Strawom i ministrom financija Gordonom Brownom.

PARIZ - Švedski premijer Goran Persson i francuski predsjednik Jacques Chirac razgovarat će o "trenutačnim pitanjima vezanim za EU ali i međunarodnim političkim pitanjima".

LONDON - Objava dobitnika književne nagrade Man Booker Prize.

FRANKFURT - Dan prosvjeda u Europi u povodu najavljenog otpuštanja radnika tvrtke General Motors

DEŽURNI UREDNICI:

Noć: Darko Vlahović

Prije podne: Sonja Djerasimović

Poslije podne: Maša Taušan, Duška Gerić Koren

Večer: Srđan Baković

Tel: 00 385 1 4808 645

Fax: 00 385 1 4808 822

e-mail:vpdesk@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙