FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NOVI JAKI URAGAN PRIBLIŽAVA SE JAPANU

TOKIO, 18. listopada 2004. (Hina/AFP) - Novi jaki uragan, Tokage(gušter) približava se japanskim obalama i predviđa se da će ovogtjedna donijeti jake vjetrove i pljuskove na arhipelag, objavio jedržavni meteorološki centar u ponedjeljak.
TOKIO, 18. listopada 2004. (Hina/AFP) - Novi jaki uragan, Tokage (gušter) približava se japanskim obalama i predviđa se da će ovog tjedna donijeti jake vjetrove i pljuskove na arhipelag, objavio je državni meteorološki centar u ponedjeljak.

Uragan stiže samo nekoliko dana nakon prolaska uragana Ma-on, jednog od najjačih u posljednjih deset godina, u kojem je poginulo 6 osoba a 3 su nestale.

Tokage, praćen vjetrovima koji pušu 144 km na sat, lokaliziran je 400 km jugoistočno od turističkog otoka Miyako, na jugu Japana u Pacifiku.

Uragan napreduje u smjeru sjeveroistoka, brzinom od 20 km na sat.

Tokage je 23. uragan nastao u području Pacifika i 10. koji zahvaća Japan od početka sezone nevremena koja traje od lipnja do listopada.

Tokage dolazi na kraju jako nestabilne sezone u kojoj je poginulo i nestalo stotinjak ljudi, a najsmrtonosnija je od 1993.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙