FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ZICO TRAŽI PROMJENU FORMATA AZIJSKIH KVALIFIKACIJA

TOKIO, 12. listopada 2004. (Hina/Reuters) - Legendarni brazilskinogometaš Zico, koji obavlja funkciju izbornika Japana, založio se zapromjenu formata azijskih kvalifikacija za svjetsko prvenstvo. Zicosmatra da postojeći format ne ide na ruku najjačim reprezentacijama nakontinentu.
TOKIO, 12. listopada 2004. (Hina/Reuters) - Legendarni brazilski nogometaš Zico, koji obavlja funkciju izbornika Japana, založio se za promjenu formata azijskih kvalifikacija za svjetsko prvenstvo. Zico smatra da postojeći format ne ide na ruku najjačim reprezentacijama na kontinentu.

"Mislim da bi trebalo doći do promjene formata kvalifikacija, jer postoji opasnost da tradicionalno najjače reprezentacije ne uspiju izboriti nastup na svjetskim prvenstvima. Trebalo bi učiniti više da se zaštite ekipe koje su najviše doprinjele azijskom nogometu. Svjetska prvenstva trebaju reprezentacije Japana, Kine, Južne Koreje i Saudijske Arabije", izjavio je Zico.

Uvrstivši Japan i Kinu među tradicionalno jake reprezentacije na azijskom kontinetu, Zico je zaboravio na činjenicu da se Japan svega dva puta kvalificirao na svjetsko prvenstvo, od toga jednom kao domaćin kada je 2002. s Južnom Korejom bio suorganizator SP-a, dok je Kina samo jednom sudjelovala na najvećoj manifestaciji svjetskog nogometa.

Sadašnji format azijskih kvalifikacija ima dva kruga. U prvom sudejeluje 32 momčadi podijeljene u osam skupina, a pobjednici grupa idu dalje. Zatim se formiraju dvije skupine sa četiri reprezentacije i dvije prvoplasirane ekipe iz svake grupe idu direktno na svjetsko prvenstvo, dok pobjednik dvoboja trećeplasiranih reprezentacije razigrava s četvrtoplasiranom momčadi CONCACAF zone (Svjerna i Srednja Amerika i Karibi).

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙