FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

FRANCE FOOTBALL: ST ETIENNE NAJUSPJEŠNIJI FRANCUSKI KLUB

PARIZ, 13. listopada 2004. (Hina/Reuters) - Čitatelji sportskogmagazina "France Football" ocijenili su da je najuspješniji francuskinogometni klub St Etienne, unatoč činjenici što se jedino OlympiqueMarseille može podučiti naslovom europskih prvaka.
PARIZ, 13. listopada 2004. (Hina/Reuters) - Čitatelji sportskog magazina "France Football" ocijenili su da je najuspješniji francuski nogometni klub St Etienne, unatoč činjenici što se jedino Olympique Marseille može podučiti naslovom europskih prvaka.

Anketa "France Footbala" pokazala je da 59 posto nogometnih navijača smatra St Etienne najuspješnijim klubom u francuskoj povijesti. St Etienne je deset puta bio prvak Francuske i šest puta pobjednik kupa, a najveći uspjeh na međunarodnoj sceni ostvarili su 1976. kada su u finalu Kupa prvaka poraženi od Bayerna.

Olympique Marseille, koji je 1993. osvojio naslov prvaka Europe, osam je puta osvajao prvenstvo Francuske, te je u deset navrata bio pobjednik kupa.

U anketi je tražen i odgovor koji je najpopularniji klub u zemlji, a tu je uvjerljivo slavio Olympique Marseille sa 74 posto glasova.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙