FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DUJE DRAGANJA BRONČANI, SANJA JOVANOVIĆ U FINALU

INDIANAPOLIS, 11. listopada 2004. (Hina) - Hrvatski plivač DujeDraganja osvojio je brončanu medalju u disciplini 50 metara leptir naSvjetskom prvenstvu u malim bazenima u Indianapolisu, a prvi jeAmerikanac Ian Crocker.
INDIANAPOLIS, 11. listopada 2004. (Hina) - Hrvatski plivač Duje Draganja osvojio je brončanu medalju u disciplini 50 metara leptir na Svjetskom prvenstvu u malim bazenima u Indianapolisu, a prvi je Amerikanac Ian Crocker.

Hrvatska plivačica Sanja Jovanović plasirala se u finale discipline 50 metara leđno, a Vanja Rogulj, koji je nastupio u polufinalu na 50 metara prsno, nije uspio ući u finale.

Draganja, srebrni na ovogodišnjim Olimpijskim igrama u Ateni, u finalu je plivao 23.26 sekunde, te je za dvije stotinke popravio hrvatski rekord koji je i dosad bio u njegovu vlasništvu.

Zlatna medalja pripala je Amerikancu Ianu Crockeru, koji je isplivao novi svjetski rekord - 22.71 sekunde. To je prvi svjetski rekord isplivan u pojedinačnoj disciplini na SP-u u Indianapolisu.

Vrijeme novog svjetskog rekorda je za tri stotinke bolje od dosadašnjeg, kojeg je 2002. u Berlinu postavio Australac Geoff Huegill.

Crocker je i prije utrke najavljivao da želi postaviti svjetski rekord, te je zbog toga odustao od nastupa u kvalifikacijama na 100 metara slobodno, gdje je također svjetski rekorder. Crockeru je ovo treće zlato na SP-u u Indianapolisu.

Srebro je pripalo Britancu Marku Fosteru, koji je bio 51 stotinku sporiji od Crockera.

Dubrovčanka Sanja Jovanović je u polufinalu plivala 22 stotinke brže negoli u kvalifikacijama i na kraju je imala šesto vrijeme polufinala - 28.26 sekundi. Najbolji rezultat polufinala ostvarila je svjetska prvakinja na 100 metara leđno Amerikanka Haley Cope, koja je plivala 27.14 sekundi, što je novi rekord svjetskih prvenstava.

Finale discipline 50 metara leđno na rasporedu je u utorak u ranim jutarnjim satima po hrvatskom vremenu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙