FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PHELPS SE POVUKAO SA SP-A U INDIANAPOLISU

INDIANAPOLIS, 9. listopada 2004. (Hina/Reuters) - Šesterostrukiolimpijski pobjednik američki plivač Michael Phelps povukao se saSvjetskog prvenstva u kratkim bazenima u Indianapolisu zbog ozljedeleđa.
INDIANAPOLIS, 9. listopada 2004. (Hina/Reuters) - Šesterostruki olimpijski pobjednik američki plivač Michael Phelps povukao se sa Svjetskog prvenstva u kratkim bazenima u Indianapolisu zbog ozljede leđa.

Phelps je u petak u prijepodnevnom programu trebao plivati u kvalifikacijama na 400m mješovito, ali je odustao. Iz američke reprezentacije stiglo je priopćenje u kojem je navedeno da će Phelps nakon liječničkog tretmana nastupiti u večernjem programu u finalu štafete 4x200 slobodno, no do toga ipak nije došlo, a liječnici su kasnije priopćili da se Phelps povlači s SP-a kako ne bi pogoršao ozljedu.

"Phelps ima lakšu ozljedu leđa. Nakon što smo se konzultirali sa stručnjacima odlučili smo da se povuče sa SP-a. Nismo željeli ništa riskirati. Phelpsu je tek 19 godina i pred njim je dugačka karijera", izjavio je liječnik američke reprezentacije Jim Johnson.

Phelps je pak podsjetio da je njegova sestra bila vrhunska plivačica, koja je zbog ozljede leđa morala prerano okončati karijeru.

"Moja sestra bila je svjetski vrijedna plivačica, ali su je ozljede leđa udaljile od plivanja. Kad su leđa u pitanju čovjek mora biti vrlo oprezan. U potpunosti se slažem s liječnicima. Ako postoji i najmanji mogući rizik koji bi mi mogao ugroziti karijeru, treba ga izbjeći. Zato mislim da je odluka da se povečem s SP-a bila ispravna", izjavio je Phepls.

Napomenuo kako ga leđa muče već desetak dana, ali da se stanje pogoršalo u Indianapolisu. Dodao je kako ne želi ići u detalje, jer još nije siguran u čemu je problem.

Uoči SP-a u Indianapolisu Phelps je najavio kako će se pokušati domoći šest zlatnih odličja. Dobro je krenuo, osvojivši u četvrtak zlato na 200m slobdono, ali je ozljeda prekinula daljnju žetvu medalja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙