FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HRVATSKA - BUGARSKA 2-2

ZAGREB, 10. listopada 2004. (Hina) - Hrvatska nogometna reprezentacijau kvalifikacijskom dvoboju za odlazak na Svjetsko prvenstvo odigralaje protiv Bugarske u Zagrebu 2-2 (2-0).
ZAGREB, 10. listopada 2004. (Hina) - Hrvatska nogometna reprezentacija u kvalifikacijskom dvoboju za odlazak na Svjetsko prvenstvo odigrala je protiv Bugarske u Zagrebu 2-2 (2-0).

Za Hrvatsku su igrali: Butina, Srna, Šimunić, R. Kovač (od 77. Banović), Tokić, Vranješ, Babić, Pršo, N. Kovač, Klasnić (od 56. J. Leko), Kranjčar (od 69. Balaban), a za Bugarsku: D. Ivankov, Kišišev (od 56. Janev), Petkov, Markov, Jankov, Berbatov, Georgiev (od 90. Paskov), M. Petrov, S. Petrov, Božinov (od 56. Mančev), Stojanov

Golove su postigli: 1-0 Srna (15), 2-0 Srna (32-11m), 2-1 M. Petrov (78), 2-2 Berbatov (86).

Utakmica je odigrana pred 30.000 gledatelja, a sudio je Collina iz Italije. Žute kartone su dobili: Kišišev, Srna, Janev, R. Kovač, Babić, M. Petrov.

Iako su naši nogometaši sve do 15-ak minuta prije kraja vodili sa 2-0, nisu uspjeli prvi dio kvalifikacija za SP okončati s maksimalnih devet bodova. Štoviše, prema prikazanoj igri, pogotovo u drugom poluvremenu i bod protiv razigrane Bugarske može se smatrati uspjehom.

Od samoga početka utakmice Bugari su se postavili napadački i zagospodarili su sredinom terena. U 15. minuti osmjehnula nam se sreća. Pršo je zaustavljen prekršajem na 20-ak metara iskosa s lijeve strane. Očekivao se centaršut Darija Srne, no on je uhvatio bugarskog vratara Ivankova na krivoj nozi, te pogodio bliži kut za 1-0.

Nakon vodstva, uslijedio je period bolje igre naše reprezentacije. Udarac Nike Kranjčara u 20. minuti Ivankov je krajnjim naporom odbio u vratnicu, samo nekoliko minuta kasnije u izglednoj situaciji našao se i Klasnić, ali je njegov udarac prošao pored stative.

U 27. minuti ponovno je sreća bila na strani Hrvatske. Martin Petrov izveo je korner, njegov prezimenjak Stilian bio je najviši u našem kaznenom prostoru, te je udarcem glavom pogodio vratnicu.

Kada je u 31. minuti Markov nesmotreno rukama zaustavio Babića u svom kaznenom prostoru, a Collina dosudio kazneni udarac kojega je Srna pretvorio u 2-0, ponadali smo se da je Hrvatska na pragu osvajanja nova tri boda. No, već do kraja prvoga dijela Bugari su stvorili nekoliko izglednih situacija pred Butinom, a tako se nastavilo i u drugom poluvremenu.

Samo zahvaljujući neefikasnosti gostiju Hrvatska je držala 2-0 sve do 15-ak minuta prije kraja. Nažalost, u 74. minuti je naš najpouzdaniji obrambeni igrač Robert Kovač zbog ozljede zatražio izmjenu, na njegovo mjesto prebačen je Jurica Vranješ, a da takva kombinacija neće dobro završiti pokazao je Martin Petrov samo četiri minute kasnije.

Naši obrambeni igrači izgubili su loptu 40 metara od svoga gola, Petrov se sjurio prema Butini, te njegov jak udarac naš solidni vratar nije uspio neutralizirati.

Konačnih 2-2 postavio je Dimitar Berbatov u 86. minuti. Stilian Petrov probio je desni bok, ubacio na pet metara gdje je Berbatov ostao sam i u padu glavom svladao Butinu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙