FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

TRI IRAČANINA UBIJENA I TRI OSOBE RANJENE U NAPADU U BAGDADU

BAGDAD, 9. listopada 2004. (Hina/AFP) - Tri iračka civila su ubijena itri su osobe ranjene, među kojima pripadnik međunarodnih snaga, uminobacačkoj paljbi u subotu, u središtu Bagdada, izvijestio jeslužbeni predstavnik vojske.
BAGDAD, 9. listopada 2004. (Hina/AFP) - Tri iračka civila su ubijena i tri su osobe ranjene, među kojima pripadnik međunarodnih snaga, u minobacačkoj paljbi u subotu, u središtu Bagdada, izvijestio je službeni predstavnik vojske.

On nije htio potvrditi jesu li žrtve povezane s granatiranjem Zelene zone u središtu Bagdada, gdje je američko i britansko veleposlanstvo.

Dvije su eksplozije odjeknule u 13.50 po mjesnom vremenu, a stup crnog dima uzdizao se ponad iznimno dobro osiguranog sektora Zelene zone.

U drugom incidentu u subotu nedaleko od Baijija, na sjeveru Iraka, jedan je turski vozač otet, a drugi je ranjen u napadu na povorku kamiona, priopćio je policijski časnik u Tikritu.

"Nepoznate su osobe oko 10.00 sati po mjesnom vremenu (7.00 sati po GMT-u) ispalile protutenkovsku granatu na povorku od četiri kamiona, među kojima je bila i cisterna koja se zapalila, a njezinom je vozaču u bolnici amputirana noga", izjavio je za AFP zapovjednik Mizhar Halaf.

"Napadači su oteli jednog vozača i odveli ga u nepoznatom pravcu", dodao je napomenuvši da se napad dogodio nedaleko od kontrolne točke koju nadziru vojnici Nacionalne garde dvjestotinjak kilometara sjeverno od Bagdada.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙