FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SP U PLIVANJU: PET ZLATA ZA AMERIKANCE

INDIANAPOLIS, 9. listopada 2004. (Hina/Reuters) - Američki plivači iplivačice nastavili su žetvu medalja na Svjetskom prvenstvu u kratkimbazenima u Indianapolisu. Drugog dana SP-a osvojili su pet zlatnih,jednu srebrnu i dvije brončane medalje.
INDIANAPOLIS, 9. listopada 2004. (Hina/Reuters) - Američki plivači i plivačice nastavili su žetvu medalja na Svjetskom prvenstvu u kratkim bazenima u Indianapolisu. Drugog dana SP-a osvojili su pet zlatnih, jednu srebrnu i dvije brončane medalje.

Na 100m leđno slavio je trostruki olimpijski pobjednik Amerikanac Aaron Peirsol, koji je s vremenom 50.72 sekunde postavio novi rekord svjetskih prvenstava. Australac Matthew Welsh, koji je u Ateni bio peti, domogao se srebra, a Nijemac Thomas Rupprath brončane medalje. Svjetski rekorder Amerikanac Peter Marshal završio je na četvrtom mjestu.

Nakon što se Phelps povukao sa SP-a zbog ozljede leđa do zlata na 400m mješovito došao je Tunižanin Oussama Mellouli, koji je na OI u Ateni bio peti. To je prva zlatna medalja na svjetskim prvenstvima za Tunis. Mellouli je plivao 4:07.02 minute, što je za više od četiri sekunde slabije od svjetskog rekorda. Srebro je osvojio Britanac Robin Francis, koji je za Tunižaninom zaostao sekundu i 4 stotinke, dok je bronca pripala Amerikancu Ericu Shanteau.

Australke su se domogle zlata i srebra na 50m prsno. Brooke Hanson, srebrna s OI u Ateni na 100m prsno, za stotinku je bila brža od svoje sunarodnjakinje i svjetske rekorderke Jade Edmistone. Bronca je pripala Amerikanki Tari Kirk, dok je Vukovarka Mirna Jukić, koja pliva za Austriju, bila osma.

Srebrni iz Atene Amerikanac Brendan Hansen osvojio je zlatnu medalju na 100m prsno, pobijdivši ispred Australca Brentona Rickarda i Kazahstanca Vladislava Poljakova.

Još jedan rekord svjetskih prvenstava postavio je Amerikanac Ian Crocker. Nakon srebra na OI u Ateni u Indianapolisu je osvojio zlatnu medalju na 100m leptir, s vremenom 50.18. Crocker je vlasnik i svjetskog rekorda na toj dionici. Srebro je osvojio Britanac James Hickman, a broncu Slovenac Peter Mankoč

Na 100m leđno slavila je Amerikanka Haley Cope, koja je u Ateni bila osma. Srebro je pripalo Kineskinji Gao Chang, dok je broncu uzela Australka Sophie Eddington.

Svjetska rekorderka u malim bazenima Sachiko Yamada doplivala je do zlata na 800m slobodno.

Srebro je osvojila Amerikanka Kate Ziegler, a broncu Australka Melissa Gorman.

Još jedno zlato Amerikancima donijela je muška štafeta na 4x200 slobodno, koja je za sedam stotinki bila brža od Australije. Bronca je pripala Brazilcima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙