FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NJEMAČKA: BORUSSIA DORTMUND SA 67.7 MILIJUNA EURA GUBITKA

DORTMUND, 8. listopada 2004. (Hina/DPA) - Njemački prvoligaš BorussiaDortmund (BVB), jedini klub Bundelige čije su dionice na burzi,potvrdio je u petak veliki gubitak od 67.7 milijuna eura u fiskalnojgodini 2003-2004.
DORTMUND, 8. listopada 2004. (Hina/DPA) - Njemački prvoligaš Borussia Dortmund (BVB), jedini klub Bundelige čije su dionice na burzi, potvrdio je u petak veliki gubitak od 67.7 milijuna eura u fiskalnoj godini 2003-2004.

Prošle godine klub iz Dortmunda nije uspio ući u Ligu prvaka, a potom je odmah eliminiran iz Kupa UEFA, pa su propali TV-ugovori u iznosu od 19.3 milijuna eura, dok su se loši rezultati odrazili i na marketing. Slabi rezultati nastavili su se i prošle sezone, kada je Borussia prvenstvo završila kao šesta, što joj nije bilo dovoljno za plasman u Kup UEFA.

Izvršni direktor Borussie Gerhard Niebaum najavio je kako će klub maksimalno srezati troškove, uključujući i plaće igrača, dok u naredne dvije godine slijedi restrukturiranje poslovanja, kako bi ukupan profit manje ovisio o rezultatima u Ligi prvaka ili Kupu UEFA.

Kada su u listopadu 2000. dionice Borussie Dortmund ušle na burzu stajale su 10 eura, a današnja cijena im je oko 2.70 eura. U klubu se nadaju u podršku navijača, stadion kapaciteta 80.000 gledatelja u pravilu je pun, sa prosječnom posjećenosti od 75.000 po utakmici.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙