FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

japanska kulturna donacija NSK-u

ZAGREB, 7. listopada 2004. (Hina) - Nacionalna i sveučilišna knjižnica(NSK) primila je danas kulturnu donaciju japanske vlade, u okvirusuradnje dviju zemalja, koja sadrži vrijednu audio-vizualnu opremunamijenjenu knjižničnoj Zbirci muzikalija i audiomaterijala.
ZAGREB, 7. listopada 2004. (Hina) - Nacionalna i sveučilišna knjižnica (NSK) primila je danas kulturnu donaciju japanske vlade, u okviru suradnje dviju zemalja, koja sadrži vrijednu audio-vizualnu opremu namijenjenu knjižničnoj Zbirci muzikalija i audiomaterijala.

Tom najsuvremenijom opremom, vrijednom dva milijuna kuna, koja uključuje pojačala, kazetofone, zvučnike, CD-e, videorekordere, DVD-e, plazma monitore, LCD monitore, miksere i gramofone, Zbirka NSK opremila je sedam kabina, koje su do sada bile prazne. Uz opreme za slušaonice, donirana je i prezentacijska oprema i infoekrani za korisnike.

Tako će se ljubitelji glazbe, studenti i ostali korisnici konačno moći poslužiti zbirkom od 25 tisuća LP-a, 25 tisuća kazeta i 10 tisuća CD-a, koji se nalaze u knjižničnom fondu.

Japanski veleposlanik u Hrvatskoj Kaname Ikeda istaknuo je važnost NSK kao središta akademskih i kulturnih aktivnosti, izrazivši želju da ta oprema bude potpuno iskorištena.

Podsjetio je da je donacija realizirana upravo u vrijeme početka studija japanologije na Sveučilištu u Zagrebu.

Zahvalivši na donaciji, ravnatelj NSK Josip Stipanov izdvojio je tu donaciju kao osobitu i dragocjenu, posebice stoga što će omogućiti potpuno funkcioniranje slušaonica Zbirke muzikalija i audiomaterijala.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙