FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

UMRO ZNANSTVENIK KOJI JE IMAO KLJUČNU ULOGU U OTKRIĆU STRUKTURE DNK

LONDON, 6. listopada 2004. (Hina/Reuters) - Dobitnik Nobelove nagradeMaurice Wilkins, britanski znanstvenik koji je odigrao ključnu ulogu uotkriću dvostruke spiralne strukture DNK, umro je u utorak, priopćiloje u srijedu njegovo sveučilište.
LONDON, 6. listopada 2004. (Hina/Reuters) - Dobitnik Nobelove nagrade Maurice Wilkins, britanski znanstvenik koji je odigrao ključnu ulogu u otkriću dvostruke spiralne strukture DNK, umro je u utorak, priopćilo je u srijedu njegovo sveučilište.

Wilkins, koji je imao 88 godina i još je uvijek radio na londonskom Kraljevskom koledžu, podijelio je Nobelovu nagradu 1962. s Francisom Crickom i Jamesom Watsonom.

"Profesor Wilkins bio je jedan od najvećih znanstvenika 20. stoljeća i čovjek beskrajne humanosti", izjavio je jedan od njegovih kolega profesor Rick Trainor.

Wilkins i njegov tim dobili su slike strukture DNK '50-ih godina s jasnoćom bez presedana.

"Maurice Wilkins bio je središnja figura u jednom od najvećih znanstvenih otkrića 20. stoljeća, dvostruke spiralne strukture DNK, ali je njegova velikodušnost i krajnja skromnost omogućila drugima da podijele s njim tu nagradu", rekao je Matt Ridley, autor knjige "Genom".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙