FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BBC: DEL PONTE ĆE REĆI DA NEMA PUNO NAPRETKA U SURADNJI S RH

ZAGREB, 5. listopada 2004. (Hina) - Glavna tužiteljica Međunarodnogsuda za ratne zločine u Haagu (ICTY) Carla del Ponte u ponedjeljak ćeministrima vanjskih poslova Europske Unije reći da Hrvatska nije punonapredovala u suradnji s Haškim sudom, objavio je u utorak BBC uemisiji na hrvatskom jeziku, pozivajući se na diplomatske izvore.
ZAGREB, 5. listopada 2004. (Hina) - Glavna tužiteljica Međunarodnog suda za ratne zločine u Haagu (ICTY) Carla del Ponte u ponedjeljak će ministrima vanjskih poslova Europske Unije reći da Hrvatska nije puno napredovala u suradnji s Haškim sudom, objavio je u utorak BBC u emisiji na hrvatskom jeziku, pozivajući se na diplomatske izvore.

"Iz diplomatskih izvora u Bruxellesu, BBC doznaje kako se očekuje da će glavna tužiteljica Međunarodnog suda za ratne zločine u Haagu Carla del Ponte u ponedjeljak ministrima vanjskih poslova Europske Unije reći da Hrvatska nije puno napredovala u suradnji s Haškim sudom", kaže se u vijesti BBC-a.

BBC pojašnjava kako će se Del Ponte u ponedjeljak obratiti dužnosnicima zemalja Unije na sastanku u Luxemburgu i odgovarati na njihova pitanja te podsjeća kako su nastupi glavne haške tužiteljice i prije bili praćeni špekulacijama o sadržaju izvješća, koje su se koristile i kao dodatni pritisak na zemlje obuhvaćene izvješćima haškog suda.

BBC također navodi kako glasnogovornica glavne haške tužiteljice Florence Hartmann nije htjela komentirati te informacije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙