FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NAJAVA DOGAĐAJA - SVIJET - ZA UTORAK, 5. LISTOPADA

ZAGREB, 4. listopada 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zautorak, 5. listopada.
ZAGREB, 4. listopada 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za utorak, 5. listopada.

ZAGREB - Visoki predstavnik Europske unije za zajedničku vanjsku i sigurnosnu politiku Javier Solana doputovat će u Zagreb. Razgovarat će s premijerom Ivom Sanaderom o odnosima Hrvatske s EU nakon dobivanja statusa kandidata u lipnju (11 sati, zgrada Vlade, Markov trg 2. Izjave za novinare u 11.30 sati). Očekuje se da će teme razgovara biti i suradnja s Haškim sudom kao i odnosi Slovenije i Hrvatske. Solanin posjet Zagrebu dogovoren je proteklih dana, a s njim bi, prema hrvatskim diplomatskim izvorima, trebao razgovarati i hrvatski šef diplomacije Miomir Žužul. Visoki predstavnik EU-a na turneji je po regiji, koja obuhvaća Beograd i Podgoricu, a posjetio je i Ljubljanu .

ZAGREB - Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) uručit će priznanje 33-ima hrvatskim nevladinim udrugama i građanskim inicijativama, koje su od te agencije u proteklom razdoblju primile oko 250.000 dolara pomoći. Priznanja će uručiti direktor misije USAID-a u Hrvatskoj William Jeffers i državni tajnik u Ministarstvu zdravstva i socijalne skrbi Nino Žganec. USAID je u protekle dvije godine donirao 1.85 milijuna dolara za 221 lokalni projekt u Hrvatskoj (10 sati, muzej Mimara).

SARAJEVO - Američki general Steven Schook preuzet će zapovjedništvo nad Stabilizacijskim snagama u Bosni i Hercegovini (SFOR) (Baza Butmir kod Sarajeva, 11 sati).

CLEVELAND - Predizborna debata između potpredsjednika SAD-a Dicka Cheneya i demokratskog kandidata za potpredsjednika, senatora Johna Edwardsa.

MADRID - Odbor španjolskog parlamenta koji istražuje bombaške napade na vlakove u Madridu 11. ožujka održat će sastanak na kojem će biti određen datum svjedočenja bivšeg premijera Josea Marie Aznara.

BEČ - U palači Harach otvorit će se izložba Ede Murtića. Kako se očekuje, otvorit će je ministar kulture Božo Biškupić i državni tajnik za umjetnost i medije Republike Austrije Franz Morak. Organizatori izložbe su hrvatsko veleposlanstvo u Austriji i austrijska savezna vlada u suradnji s Galerijom Klovićevi dvori u Zagrebu i Muzejem povijesti umjetnosti u Beču. Očekuje se i potpisivanje ugovora između vlada dviju zemalja o suradnji u području kulture i obrazovanja koji je parafiran u Beču 29. rujna.

STOCKHOLM - Proglašenje dobitnika Nobelove nagrade za fiziku.

Dežurni urednici:

Noć: Nenad Zlatović

Prijepodne: Srđan Baković

Poslijepodne: Duška Gerić Koren, Domagoj Janković

Navečer: Maša Taušan

telefon: 385 1 4808 645

telefax: 385 1 4808 822

e-mail: vpdesk@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙