FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ČAKOVEC I SISAK PRIMJER ZA ŠKOLU PLIVANJA

ROVINJ, 2. listopada 2004. (Hina) Utapljanje je, nakon prometnihnesreća, na drugome mjestu kad je riječ o stradanju školske djece, tezato Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa namjerava izproračuna za godinu 2005. izdvojiti novac za obuku neplivača, rekla jena završetku 8. hrvatskog savjetovanja o obuci neplivača u Rovinjudoministrica znanosti, obrazovanja i športa Romana Caput Jogunica.
ROVINJ, 2. listopada 2004. (Hina) Utapljanje je, nakon prometnih nesreća, na drugome mjestu kad je riječ o stradanju školske djece, te zato Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa namjerava iz proračuna za godinu 2005. izdvojiti novac za obuku neplivača, rekla je na završetku 8. hrvatskog savjetovanja o obuci neplivača u Rovinju doministrica znanosti, obrazovanja i športa Romana Caput Jogunica.

Po njezinim riječima, istraživanjem, koje je Ministarstvo godine 2000. provelo u 80 posto osnovnih škola u Hrvatskoj, utvrđeno je da čak 24 posto djece ne zna plivati. Hrvatski sportski savez "Sport za sve" i Kineziološki fakultet u Zagrebu organizirali su zato savjetovanja o "metodama rada u obuci plivanja", održana pod pokroviteljstvom Ministarstva, koje se odlučilo propisati standarde u toj važnoj djelatnosti.

"U Hrvatskoj imamo sjajnih primjera u obuci neplivača kao što su Sisak i Čakovec, koji imaju bazene, ali naša je namjera da pomognemo onim sredinama u kojima ljudi do bazena moraju putovati, i da potaknemo na rad one koji imaju prirodne uvjete za provođenje obuke neplivača", rekla je doministrica Romana Caput Jogunica najavljujući nadzor u provedbi te odluke te uvođenje standarda pri izgradnji bazena.

Na kraju trodnevnog savjetovanja doživotni predsjednik Hrvatskog saveza sportske rekrecije "Sport za sve" Mirko Relac uručio je šestorici nastavnika i četirima institucijama tradicionalne godišnje nagrade za obuku neplivača u Republici Hrvatskoj za godinu 2004.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙