FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NAJMANJE 20 MRTVIH I 35 RANJENIH U SAMARI

BAGDAD, 1. listopada 2004. (Hina/AFP) - Najmanje 20 osoba je ubijeno a35 ranjeno u oružanim sukobima tijekom noći između američke vojske ipobunjeničkih snaga u Samari, 125 km sjeverno od Bagdada, priopćili suu petak ujutro lokalni bolnički izvori i šef policije.
BAGDAD, 1. listopada 2004. (Hina/AFP) - Najmanje 20 osoba je ubijeno a 35 ranjeno u oružanim sukobima tijekom noći između američke vojske i pobunjeničkih snaga u Samari, 125 km sjeverno od Bagdada, priopćili su u petak ujutro lokalni bolnički izvori i šef policije.

Američke i iračke postrojbe ušle su u noći s četvrtka na petak u grad Samaru koji kontroliraju pobunjenici. Zauzele su sjedište lokalne uprave kao i policijske postaje smještene u središtu grada.

Radi se o prvoj ofenzivi širokih razmjera, pokrenutoj radi vraćanja pobunjeničke enklave u sunitskom trokutu.

"Kao odgovor opetovanim napadima antiiračkih snaga, iračke snage sigurnosti i multinacionalne snage štitile su zgrade vlade i policije u Samarri rano jutros radi pružanja podrške prelaznoj vladi Iraka i narodu Samare", kaže se u vojnom priopćenju.

Američke postrojbe i dva bataljuna iračke vojske i nacionalne garde preuzeli su nadzor nad gradom nakon što su pregovori o mirnom ulasku u Samaru propali tjedan dana ranije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙