FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

IZRAELSKA VOJNA OPERACIJA U GAZI NIJE VREMENSKI OGRANIČENA

JERUZALEM, 30. rujna 2004. (Hina/AFP) - Operacija koju je izraelskavojska pokrenula na sjeveru pojasa Gaze nastavit će se i nijevremenski ograničena, izjavio je u četvrtak službeni predstavnikizraelske vlade Avi Pazner.
JERUZALEM, 30. rujna 2004. (Hina/AFP) - Operacija koju je izraelska vojska pokrenula na sjeveru pojasa Gaze nastavit će se i nije vremenski ograničena, izjavio je u četvrtak službeni predstavnik izraelske vlade Avi Pazner.

"Ono što smo vidjeli danas nastavit će se. Nismo vremenski ograničeni", kazao je Pazner.

Dvadeset tri Palestinca, među kojima osmorica aktivista, kao i dvojica izraelskih vojnika i izraelska doseljenica ubijeni su u četvrtak na sjeveru pojasa Gaze, gdje izraelska vojska provodi operaciju kako bi spriječila raketiranje Izraela.

Od početka operacije u utorak navečer ubijeno je 29 Palestinaca i troje Izraelaca, uz dvoje izraelske djece pogođene u raketiranju na jugu Izraela.

Ova je operacija među najkrvavijima koje provodi izraelska vojska u pojasu Gaze od početka Intifade u rujnu 2000.

U Izraelu koji je u četvrtak slavio židovski blagdan Sukot (Blagdan sjenica), premijer Ariel Sharon koji razmišlja o povlačenju vojske i doseljenika iz pojasa Gaze do konca 2005., započeo je ubrzane sigurnosne pregovore.

Izraelski radio je potvrdio da bi postrojbe mogle djelovati neodređeno vrijeme u pojasu Gaze kako bi uništile infrastrukture pomoću kojih palestinske vojne organizacije ispaljuju na Izrael rakete kućne izrade.

Od početka Intifade u sukobima su poginule 4.384 osobe, među kojima 3.360 Palestinaca i 953 Izraelca.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙