FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: SPORT U 21 SAT

ZAGREB, 29. rujna 2004.(Hina) -
ZAGREB, 29. rujna 2004.(Hina) -

ZAGREB/HASSELT

Hrvatska tenisačica Karolina Šprem plasirala se u 2. kolo WTA turnira u belgijskom Hasseltu, koji se igra za nagradni fond od 170.000 dolara. Šprem je u meču 1. kola, punom obrata, svladala Španjolku Anabel Medinu Garrigues 4-6, 6-4, 6-4. Protiv iste je tenisačice slavila prošle godine u Beču, također u tri seta. Šprem je dva puta u prvom setu gubila servis. Na početku dvoboja Garrigues stiže do breaka i vodstva 3-1. Šprem uspijeva poravnati na 4-4, ali već u sljedećem gemu ponovno ispušta servis i dozvoljava Španjolki da se domogne prvog seta. Garrigues u drugom setu dva puta stiže do prednosti oduzetog servisa, na početku seta i kod rezultata 2-2, ali Šprem se oba puta vraća i kod vodstva 5-4 uspijeva doći do breaka koji je meč odveo u treći set. U odlučujućem setu igračice su bile puno sigurnije na početnom udarcu, pa je na prvi break trebalo čekati sve do osmog gema, kada je Šprem povela 5-3, čime si je otvorila šansu da na svoj servis zaključi dvoboj. No, Garrigues uspijeva vratiti izgubljeni servis. Tada se činilo da će meč odlučiti tie-break, ali Šprem sa drugim uzastopnim breakom dolazi do pobjede. U drugom kolu protivnica će joj biti Talijanka Maria Elena Camerin.

ZAGREB

Organizatori slalomske utrke skijašica za Svjetski kup koja će se 20. siječnja 2005 održati u Zagrebu napravili su ogroman dio posla i ja sam uvjeren da će konačni radovi biti dovršeni na vrijeme, te da će to biti sjajna utrka, kazao je na konferenciji za tisak u Zagrebu čelni čovjek Svjetskog kupa skijašica Kurt Hoch. Hoch je u Zagreb došao u obilazak staze na Sljemenu 120 dana prije početka prve skijaške utrke Svjetskog kupa u povijesti Hrvatske, a iz Zagreba odlazi zadovoljan i uvjeren da će Hrvatska biti dostojan domaćin. Staza je po konfiguraciji jako raznolika, ima dosta zavoja, uz odličnu središnju strminu, a njezina funkcionalnost će omogućiti i utrke skijaša u budućnosti, kazao je Hoch, dodavši kako je posebno zadovoljan odnosom između potreba izgradnje i funkcionalnosti same staze i kriterija očuvanja okoliša. Danas je zapravo konačno jasno da će Sljeme biti domaćin utrke Svjetskog kupa, a ja sam siguran da će to biti jedna od najboljih utrka u povijesti, kazao je direktor hrvatske skijaške reprezentacije Vedran Pavlek, naglasivši da je po konfiguraciji sljemenska staza zasigurno jedna od najboljih koje je vidio u svijetu. Treba naglasiti da će svim građanima Zagreba ostati sjajna skijaška staza na kojoj će moći skijati barem 100 dana godišnje, a ponosan sam što smo utrku Svjetskog kupa dobili u rekordnom roku, možda i najkraćem u povijesti skijanja, kazao je Pavlek.

MOSKVA

U susretu 2. kola H skupine Lige prvaka nogometaši ruskog CSKA svladali su u Moskvi Paris SG sa 2:0 pogocima Semaka (64) i Wagnera Lovea (77-11m). Za CSKA je do 58. minute igrao Ivica Olić.

ZAGREB

Rezultati teniskih turnira:

WTA HASSELT, 1. kolo:

4-KAROLINA ŠPREM (HRV) - Anabel Medina Garrigues (Špa) 4-6 6-4 6-4

Nuria Llagostera Vives (Špa) - Marta Marrero (Špa) 6-0 6-7 (4-7) 6-0

2.kolo:

Virginia Ruano Pascual (Špa) - Maria Sanchez Lorenzo (Špa) 6-4 6-3

Denisa Hladkova (Češ) - 6-Silvia Farina Elia (Ita) 6-0 6-2

ATP PALERMO, 1.kolo:

8-Tomas Berdych (Češ) - Oscar Hernandez (Špa) 6-7 (5-7) 6-3 6-3

2.kolo:

4-Nikolaj Davidenko (Rus) - Marc Lopez (Špa) 6-1 6-4

7-David Ferrer (Špa) - Alex Calatrava (Špa) 3-6 7-6 (7-2) 6-2

Juan Monaco (Arg) - 3-Fernando Verdasco (Špa) 6-4 5-7 6-3

ATP BANGKOK, 1,kolo:

2-Andy Roddick (USA) - Arvind Parmar (VBr) 6-1 6-4

4-Paradorn Srichaphan (Tajl) - Marco Chiudinelli (Švi) 6-4 7-6 (7-3)

Marat Safin (RUS/3) - Noam Okun (Izr) 6-2, 6-3

Adrian Garcia (Čile) - Satoshi Iwabuchi (JAP) 7-6 (5), 6-3"

Jiri Vanek (češ) - Danai Udomchoke (Tajl) 3-6 7-5 6-2

Rogier Wassen (Niz) - 7-Igor Andrejev (Rus) 6-1 6-2

8-Robin Soderling (Šve) - Harel Levy (Izr) 6-3 6-4

Parovi osmine finala: Federer/1 - Heuberger; Baccanello - Söderling/8; Srichaphan/4 -Bogomolov; van Scheppingen - Dent/5; Wassen - Saretta; Vanek -Safin/3; Johansson - Garcia; Morrison - Roddick/2

ATP ŠANGAJ, 1.kolo:

John Van Lottum (Niz) - Janko Tipsarević (SCG) 6-1, 6-4

Jarkko Nieminen (FIN/6) - Bjorn Phau (Nje) 3-6, 6-3, 6-4

Jiri Novak (Češ/1) - Yen-Hsun Lu (Tajvan) 6-2, 6-2

Ricardo Mello (BRA/7) - Alexander Peya (AUT) 6-4, 6-3

Wayne Arthurs (AUS) - Lee Hyung-Taik (J. Kor/4) predaja

SARAJEVO

Međunarodni nogometni savez (FIFA) suspendirala je na dvije utakmice stadion u Zenici zbog izgreda tijekom izlučnog dvoboja SP 2006. između nogometaša BiH i Španjolske. Na toj utakmici je Španjolac Juan Valeron pogođen tvrdim objektom iz gledališta, a uz suspenziju, Nogometni savez BiH morat će platiti i 10.000 švicarskih franaka kazne. Kako uskoro, 9. listopada, BiH igra kod kuće utakmicu sa SiCG, za koju je NS BiH nominirao stadion Koševo u Sarajevu, nejasno je hoće li FIFA uopće odobriti igranje u BiH s obzirom da se radi o utakmici najvećeg rizika. Čekamo odgovor FIFA-e hoćemo li igrati u Sarajevu, a svejedno smo jako razočarani odlukom o suspenziji, jer nam je FIFA obećala da će slučaj Zenica raspraviti tek u studenome, kazao je glavni tajnik NSBIH Munib Ušanović. Stroge kriterije FIFA i UEFA u BiH ispunjava u potpunosti samo renovirani stadion Bilino Polje u Zenici.

BARDOLINO

Australski biciklist Michael Rogers osvojio je naslov svjetskog prvaka u kronometru na Svjetskom biciklističkom prvenstvu u talijanskom Bardolinu. Rogers je stazu od 46.75 kilometara prošao za 57 minuta i 30 sekundi, srebro je po treći puta u karijeri osvojio Nijemac Michael Rich sa 1:12 minuta zaostatka, dok je brončani Kazahstanac Aleksandar Vinokurov zaostao 1:24 minuta.Zanimljivo je da je Australac tek danas primio zlatnu medalju svjetskog prvaka iz 2003., koja mu je pripala nakon što je oduzeta Britancu Davidu Millaru zbog dopinga.

AMSTERDAM

Dvostruki olimpijski pobjednik u brzom klizanju Nizozemac Jochem Uytdehaage (28) teže je ozlijeđen u prometnom udesu na autoputu pokraj nizozemskog grada Hilversuma. Vlasnik zlatnih medalja na 5.000 i 10.000 metara iz Salt Lake Citya 2002 prevrnuo se pri punoj blizini sa svojim automobilom koji je potom zahvatila vatra. Uytdehaage je pretrpio ozljede ruke, noge, vrata i kralježnice, tvrde bolnički izvori, dodajući da mu život nije u opasnosti. Nizozemac je prvi klizač koju je dionicu od 10 kilometara prošao za manje od 13 minuta.

KAIRO

Čuveni francuski motociklist Richard Sainct (34) smrtno je stradao danas na četvrtoj etapi Relija Faraona u Egiptu, javila je agencija AFP. Trostruki pobjednik legendarnog relija Pariz - Dakar u današnjoj je etapi relija čak dvaput doživio padove, a drugi udes je bio smrtonosan. Zasad se o nesreći ne znaju pojedinosti, osim da je nesretni Sainct preminuo u helikopteru na putu prema kairskoj bolnici. Osim tri naslova Dakarskog relija (2001, 2002, 2003), Sainct je bio je pobjednik relija Faraona 2002, a po dvaput je osvajao Atlasski i Tuniski reli. Sainct je smatran najboljim motociklistom za vožnju po ekstremnim, pustinjskim uvjetima. Momčad KTM za koju vozio Sainct povukla se sa relija.

RIM

Bivši trener Chieva iz Verone i samo 25 dana lisabonske Benfice, Gigi Del Neri od danas je novi trener rimskog nogometnog kluba Roma. Del Neri je potpisao ugovor i danas poslije podne održao je prvi trenig nakon čega je predstavlje novinarima u sjedištu kluba u Trigoriji. Roma je u velikim poteškoćama, nakon što je imala loše ekonomske i sportske rezultate i napustio ju je, prošlog tjedna nakon samo četiri utakmice prvenstva, njemački trener Rudi Voeller.

MAGDEBURG

Tijekom pretrage stana njemačkog atletskog trenera Thomasa Springsteina istražitelji su pronašli zabranjeni steroid testosteron. Springstein je javnosti poznat kao glavni čovjek u doping aferama iz ranih devedesetih vezanim uz Grit Breuer i dvostruku svjetsku prvakinju u sprintu Katrin Krabbe. Još uvijek je trener Grit Breuer i olimpijskog pobjednika na 800m iz Sydneya Nilsa Schumana. Njemački atletski savez zatražio je pretragu Springsteinova stana nakon što je dobio dojavu da krši zakone vezane uz zdravstvo. U priopćenju istražitelja navodi se kako postoje dokazi da je osumnjičeni redovno opskrbljivao atletičare, od kojih su neki bili maloljetni, sa medikamentima koji sadržavaju zabranjena stimulativna sredstva. Njemačka novinska agencija DPA pokušala je dobiti komentar od samog Springsteina, no on nije bio dostupan, jer se nalazi na odmoru zajedno sa Grit Breuer.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙