FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PINHEIRO: U MIANMARU SE NASTAVLJA KRŠENJE LJUDSKIH PRAVA

BANGKOK , 29. rujna 2004. (Hina/Reuters) - UN-ov izaslanik za ljudskaprava Paulo Sergio Pinheiro u srijedu je osudio uhićenja oporbenihaktivista u Mianmaru, kazavši kako je dobio vjerodostojna izvješća okršenju ljudskih prava u pograničnim područjima te zemlje.
BANGKOK , 29. rujna 2004. (Hina/Reuters) - UN-ov izaslanik za ljudska prava Paulo Sergio Pinheiro u srijedu je osudio uhićenja oporbenih aktivista u Mianmaru, kazavši kako je dobio vjerodostojna izvješća o kršenju ljudskih prava u pograničnim područjima te zemlje.

Pinheiro, kojemu je početkom godine onemogućen ulaz u zemlju, kazao je kako se iznimno loše stanje vezano uz ljudska prava u Mianmaru, bivšoj Burmi, nije poboljšalo unatoč prošlogodišnjem obećanju vladajuće vojne hunte da će raditi na nacionalnom izmirenju.

"Od početka godine primio sam nekoliko izvješća o nastavku uhićenja i oštrim osudama političkih aktivista koji su prosvjedovali bez upotrebe sile", kaže se u Pinheirovu izvješću. "Svi politički zatvorenici moraju se odmah i bezuvjetno pustiti iz zatvora, a daljnja uhićenja i presude oporbenih aktivista koji prosvjeduju na miran način moraju odmah prestati."

Također je kazao kako nema nikakvih podataka o tomu kada će se ikona demokracije Aung San Suu Kyi pustiti iz kućnog pritvora i kada će se ukinuti zabrana djelovanja njezine oporbene Nacionalne lige za demokraciju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙