FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NAJAVA DOGAĐAJA - SVIJET - ZA SRIJEDU 29. RUJNA

ZAGREB, 29. rujna 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zasrijedu, 29. rujna.
ZAGREB, 29. rujna 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za srijedu, 29. rujna.

ZAGREB/HAG - Ministrica pravosuđa Vesna Škare-Ožbolt otputovat će u Nizozemsku gdje će u četvrtak i petak u Scheveningenu sudjelovati na sastanku ministara pravosuđa i unutarnjih poslova Europske unije i zemalja kandidata. Dan uoči skupa ministara EU, ministrica Škare Ožbolt posjetit će Haški sud (ICTY), gdje će s predsjednikom Theodorom Meronom i glavnom tužiteljicom Carlom del Ponte razgovarati o suradnji Hrvatske s ICTY-em i otvorenim pitanjima te suradnje. Također će posjetiti haške pritvorenike, hrvatske generale Mladena Markača i Ivana Čermaka

ZAGREB - Počinje trodnevni posjet Hrvatskoj misije Europske komisije iz Bruxellesa radi razgovora s tijelima državne uprave o načinima korištenja pretpristupnih fondova. Prvog dana posjeta kratke izjave za novinare dat će ministrica europskih integracija Kolinda Grabar-Kitarović i direktor u Općoj upravi EK za proširenje Dirk Meganck (Hotel Opera /Salon Maksimir/, Kršnjavoga 1, 12.45)

HAG - Počet će iznošenje završnih riječi na suđenju pred Haškim sudom bivšim oficirima vojske bosanskih Srba Vidoju Blagojeviću i Draganu Jokiću, optuženima za genocid, zbog sudjelovanja u masovnim likvidacijama Bošnjaka zarobljenih nakon pada Srebrenice 1995. Suđenje traje od 14. svibnja 2003.

SUBOTICA -Veleposlanici Republike Hrvatske i Republike Mađarske u SCG u srijedu će posjetiti Suboticu kako bi se upoznali s položajem i problemima hrvatske i mađarske nacionalne manjine na sjeveru Vojvodine. Veleposlanici će o situaciji i međunacionalnim odnosima na teritoriju općine Subotice razgovarati s gradonačelnikom toga grada Gezom Kucerom.

Subotica je posljednjih mjesec dana bila domaćin brojnih izaslanstava i dužnosnika stranih zemalja nakon što se u ovom dijelu Vojvodine dogodio niz međunacionalnih incidenata u kojima su na meti nepoznatih počinitelja bili uglavnom pripadnici mađarske zajednice, kao i njihove kuće i institucije.

Veleposlanik Republike Hrvatske u SiCG Tonči Staničić posljednji put u Subotici boravio je 1. rujna kada je prisustvovao potpisivanju Sporazuma o dobrosusjedskim odnosima između Osijeka i Subotice.

MADRID - Počet će trodnevni službeni posjet Španjolskoj bugarskog premijera Simeona Saxe-Coburga, koji će se sastati i predsjednikom vlade Joseom Luisom Rodriguezom Zapaterom

DEŽURNI UREDNICI:

Noć: Srđan Baković

Prije podne: Darko Vlahović

Poslije podne: Sonja Djerasimović, Duška Koren-Gerić

Večer: Maša Taušan

Tel.: **385-1-4808645

Fax.: **385-1-4808822

E-mail: vdesk@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙