FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ARMANI: BURKA JE MODNI PREDMET, NE PREDMET KAŽNJAVANJA

MILANO, 28. rujna 2004. (Hina/Reuters) - Talijanski modni guru GiorgioArmani, koji se proslavio dizajniranjem seksepilne, sofisticiraneženske odjeće, izjavio je za talijanski dnevni list od utorka da nijezločin ako žena odjene burku, u nekim muslimanskim zemljamatradicionalnu žensku opravu.
MILANO, 28. rujna 2004. (Hina/Reuters) - Talijanski modni guru Giorgio Armani, koji se proslavio dizajniranjem seksepilne, sofisticirane ženske odjeće, izjavio je za talijanski dnevni list od utorka da nije zločin ako žena odjene burku, u nekim muslimanskim zemljama tradicionalnu žensku opravu.

"To je pitanje poštivanja uvjerenja i kulture drugih. S takvim idejama moramo naučiti živjeti", rekao je Armani za talijanski dnevnik.

U gradiću sjeverne Italije ovog je mjeseca izbio spor oko burke nakon novčanog kažnjavanja žene koja se u javnosti pojavila u toj dugoj haljini što posvema pokriva glavu i lice.

Za Armanija su apsurdne tvrdnje da su žene u burkama moguća teroristička prijetnja.

"Nekada je pokrivena žena na ulicama Pariza bio egzotičan prizor. Sada ljudi u njima vide teroriste i boje se ", kazao je podsjetivši da čovjek može biti pun eksploziva čak i ako mu je lice potpuno otkriveno.

Član talijanske Sjeverne lige, članice vladajuće koalicije u Italiji, kazao je za burku da je "simbol smrti", nakon što su žene, umiješane u krvavi napad na rusku školu u Beslanu početkom rujna, nosile eksploziv ispod burke.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙