FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NA JARUNU ODRŽANA HUMANITARNA UTRKA "TERRY FOX RUN"

ZAGREB, 26. rujna 2004. (Hina) - Peta humanitarna utrka "Terry Fox Run"održana je u nedjelju poslijepodne na zagrebačkome jezeru Jarunu.
ZAGREB, 26. rujna 2004. (Hina) - Peta humanitarna utrka "Terry Fox Run" održana je u nedjelju poslijepodne na zagrebačkome jezeru Jarunu.

Humanitarnu utrku organizirali su kanadsko veleposlanstvo, Hrvatska liga za borbu protiv raka i tvrtka "Jarun", pod pokroviteljstvom ministra zdravstva i socijalne skrbi Andrije Hebranga i supruge hrvatskog predsjednika Milke Mesić.

U utrci su sudjelovali mnogobrojni Zagrepčani, koji su stazu oko Jaruna prošli trčeći, šetajući, vozeći bicikl i rolajući se, a svi su dali dobrovoljni prilog namijenjen Odjelu za onkologiju Klinike za dječje bolesti Zagreb u Klaićevoj ulici.

Na Jarunu su se mogle kupiti i kanadske palačinke s javorovim sirupom, majice, šalice i ostalo, a sav prihod od prodaje također je namijenjen Dječjoj bolnici u Klaićevoj za kupnju opreme za istraživanje raka.

Posjetitelje su zabavljali Psihomodo pop, Zadruga, Stampedo, Ricardo i prijatelji i Ihtisi.

Akcija "Terry Fox Run" trajat će i dalje, a svi koji žele pomoći Odjelu za onkologiju u Klaićevoj ulici mogu to učiniti na broj računa Hrvatske lige protiv raka: 2484008-1101745584, otvorenog u Raiffeisen banci.

"Terry Fox Run" održava se u čast mladog Kanađanina Terryja Foxa, koji je bolovao od raka, a zbog te opake bolesti izgubio je nogu. Godine 1980. odlučio je krenuti na "Maraton nade" kako bi prikupio dovoljno novca za liječnje. Prešao je pola Kanade, ali utrku nije uspio završiti. Bolest se vratila, a umro je u 22. godini. U spomen na njegovu hrabrost, obitelj je pokrenula akciju prikupljanja novca za borbu protiv raka, što je ubrzo postalo i kanadskom državnom tradicijom, tako da utrku organiziraju kanadska veleposlanstva diljem svijeta.

U prošlogodišnjoj utrci "Terry Fox Run" u Zagrebu je prikupljeno 150.000 kuna, što je poslužilo za kupnju aparata nužnog za istraživanje i dijagnozu raka u Bolnici "Jordanovac".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙