FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NASTAVLJENI AMERIČKI ZRAČNI UDARI NA FALLUJU

FALLUJA, 26. rujna 2004. (Hina/Reuters) - Američke snage izvršile suu noći sa subote na nedjelju treći krug zračnih napada na pobunjeničkouporište Falluju, nastavljajući operaciju protiv militanata odanihjordanskom teroristu Abu Musabu al-Zarqawiju.
FALLUJA, 26. rujna 2004. (Hina/Reuters) - Američke snage izvršile su u noći sa subote na nedjelju treći krug zračnih napada na pobunjeničko uporište Falluju, nastavljajući operaciju protiv militanata odanih jordanskom teroristu Abu Musabu al-Zarqawiju.

Američka vojska je priopćila da su "precizni udari" ciljali na skupinu od desetak Zarqawijevih pristaša koji su se nalazili u jednoj zgradi u središtu Falluje gdje su planirali svoje akcije.

Agencija Reuters javlja, pozivajući se na dežurnog liječnika u mjesnoj bolnici, da je tijekom noćnih udara ubijeno osmoro ljudi a 17 ih je ranjeno.

Prema vojnom priopćenju, nakon zračnih udara došlo je do niza sekundarnih eksplozija što ukazuje na to da je u zgradi koju koriste teroristi bilo uskladišteno oružje i eksplozivi.

Noćni val zračnih udara bio je već treći u 24 sata, nakon što je u dva zračna napada u subotu ubijeno najmanje sedam osoba, a 13 ih je ranjeno, među kojima uglavnom žene i djeca.

Stanovnici Falluje optužuju američke snage da njihovi "precizni udari" završavaju pogibijom nedužnih civila, poglavito žena i djece.

Američka vojska uvjerena je da se Zarqawi, terorist jordanskog podrijetla, kojeg Washington smatra Al Qaidinim čovjekom u Iraku i za čiju je smrt ili hvatanje raspisao nagradu od 25 milijuna dolara, utvrdio u Falluji odakle koordinira terorističkim akcijama.

Zarqawijeva skupina, poznata pod nazivom Tawhid i Jihad (Jedina vjera i Sveti rat) preuzela je odgovornost za veliki dio najgorih terorističkih napada, mahom izvedenih automobilima bombama, u Iraku tijekom protekle godine, uključujući i seriju otmica u kojima je nekolicini talaca odrubljena glava.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙