FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

startao III. memorijalni supermaraton Zagreb - Vukovar

ZAGREB, 22. rujna 2004. (Hina) - Startom ispred spomenika poginulimbraniteljima u zagrebačkoj Kustošiji 11 maratonaca započelo je danaspetodnevni III. Memorijalni supermaraton Zagreb-Vukovar - Putevimadragovoljaca HOS-a i bojovnika Domovinskog rata, dužine 351 kilometar.
ZAGREB, 22. rujna 2004. (Hina) - Startom ispred spomenika poginulim braniteljima u zagrebačkoj Kustošiji 11 maratonaca započelo je danas petodnevni III. Memorijalni supermaraton Zagreb-Vukovar - Putevima dragovoljaca HOS-a i bojovnika Domovinskog rata, dužine 351 kilometar.

Nakon starta u Zagrebu maratonci bi na cilj trebali stići 26. rujna na spomen-obilježje na vukovarskoj Ovčari, koja je simbol stradanja hrvatskih bojovnika u Domovinskom ratu.

Tim se maratonom, koji se održava već treću godinu, obilježava odlazak dragovoljaca HOS-a iz Zagreba polovicom rujna 1991. u obranu Vukovara.

Kako ističe organizator - Udruga dragovoljaca HOS-a Grada Zagreba, ta je trka jedna od najzahtjevnijih u Europi i svijetu i od trkača zatijeva iznimnu fizičku i psihičku spremu.

U pet etapa i to od Zagreba do Ivanić Grada, u dužini od 49 kilometra, zatim drugom dugom 78 kilometara od Ivanić Grada do Novske, trećom etapom u dužini od 94 kilometara, od Novske do Slavonskog Broda, četvrtom od Slavonskog Broda do Osijeka u dužini 83 km, te posljednjom od Osijeka do Vukovara od 47 km, odat će se počast svim žrtvama Domovinskog rata, ističu organizatori .

Ultramaratonce danas su, uz mnoge građane, na put ispratili dopredsjednik HSP-a Miroslav Rožić te ostali članovi HSP-a i UDHOS-a kao i predstavnici Gradskog poglavarstva.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙