FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Novčanom kaznom kažnjen slovenski državljanin za izazivanje požara

ŠIBENIK, 20. rujna 2004. (Hina) - Slovenski državljanin 32-godišnjiB.P. iz Slovenske Bistrice pušten je danas iz pritvora pošto je njegovodvjetnik Mladen Klarić platio novčanu kaznu od 9450 kuna, koju mu jeizrekla sutkinja Općinskog suda u Šibeniku Nives Nikolac.
ŠIBENIK, 20. rujna 2004. (Hina) - Slovenski državljanin 32-godišnji B.P. iz Slovenske Bistrice pušten je danas iz pritvora pošto je njegov odvjetnik Mladen Klarić platio novčanu kaznu od 9450 kuna, koju mu je izrekla sutkinja Općinskog suda u Šibeniku Nives Nikolac.

Takva odluka donesena je na temelju prijedloga općinskog državnog odvjetnika Emilija Kalabrića, nakon što je B.P. priznao da je 17. rujna, nešto prije pola noći, nespretno rukujući signalnom raketom na brodu privezanom u Prvić Luci, izazvao požar.

Kako su u požaru izgorjela 3,5 hektara borove i grabove šume, a materijalna je šteta procijenjena na 100.000 kuna, očekuje se da će za nastalu štetu slovenski državljanin odgovarati u novom sudskom postupku.

U istražnom postupku B.P. je priznao da je te večeri pospremao brod koji je idućeg dana morao vratiti u jednu zadarsku marinu, u kojoj je brod bio unajmljen. U tom trenutku, prema njegovu iskazu, slučajno je aktivirao signalnu raketu i tako izazvao požar u obližnjoj šumi.

Inače, za to je kažnjivo djelo, za koje je u skraćenom sudskom postupku dokazano da je počinjeno iz nehaja, predviđena novčana kazna do 13.500 kuna ili zatvorska kazna do tri godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙