FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

FRANCUSKA I BELGIJA BLOKIRALE VOJNU AKADEMIJU ZA IRAČANE

NOORDWIJK, 17. rujna 2004. (Hina/Reuters) - Francuska i Belgijablokirale su u petak planove NATO-a da pokrene akademiju za obučavanjevisokih vojnih časnika u Iraku, izjavili su diplomati i dužnosnici.
NOORDWIJK, 17. rujna 2004. (Hina/Reuters) - Francuska i Belgija blokirale su u petak planove NATO-a da pokrene akademiju za obučavanje visokih vojnih časnika u Iraku, izjavili su diplomati i dužnosnici.

Oni su rekli da su dvije zemlje, koje su dvije godine bile posvađane sa SAD-om zbog američkog rata u Iraku, zatražile pojašnjenja nedugo prije isteka roka za iznošenje primjedbi.

"Želimo pojašnjenja financijskih aspekata", rekao je glasnogovornik belgijskog ministarstva vanjskih poslova. Diplomatski su izvori rekli da je Francuska također imala primjedbe i to glede aranžmana za zaštitu snaga NATO-a jednom kada budu u Iraku.

Međutim, glavni tajnik NATO-a Jaap de Hoop Scheffer rekao je novinarima na sastanku ministara obrane u nizozemskom Noordwijku kako se nada da će sporazum ipak biti postignut u idućih nekoliko dana.

"Vrlo sam optimističan i mislim da možemo uskoro postići sporazum o preostalim točkama. Bitno je da ta misija za obuku započne što je prije moguće", rekao je Scheffer.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙