FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NOVINAR PROKRIJUMČARIO LAŽNU BOMBU U BRITANSKI PARLAMENT

LONDON, 17. rujna 2004. (Hina/Reuters) - Prerušeni novinar britanskogtabloida Sun prokrijumčario je u četvrtak lažnu opremu za izradu bombeu britanski parlament, samo dan nakon što su prosvjednici koji sezalažu za lov na lisice izvrgnuli ruglu sigurnost parlamenta upadom udvoranu za rasprave.
LONDON, 17. rujna 2004. (Hina/Reuters) - Prerušeni novinar britanskog tabloida Sun prokrijumčario je u četvrtak lažnu opremu za izradu bombe u britanski parlament, samo dan nakon što su prosvjednici koji se zalažu za lov na lisice izvrgnuli ruglu sigurnost parlamenta upadom u dvoranu za rasprave.

U drugoj velikoj sramoti u samo 24 sata za britanske dužnosnike sigurnosti, Sun je objavio da je njegov novinar Anthony France radio tri tjedna kao konobar u Donjem dom britanskog parlamenta.

Iako je sigurnost bila povećana nakon upada prosvjednika, novinar France je još uvijek u četvrtak uspio prokrijumčariti dijelove za izradu bombe, koji su uključivali baterije, žice i satni mehanizam.

Fotografiran kako poslužuje čaj zamjeniku britanskog premijera Johnu Prescottu, novinar je ocijenio da je tijekom posla vrlo lako mogao postaviti bombu u zahodu ili u restoranu gdje je radio. Dodao je da bi bomba na to mjestu lako raznijela dvoranu Donjeg doma.

Ovaj slučaj natjerao je vođu vladine većine u parlamentu Petera Haina da izjavi kako su se potvrdili njegovi najveći strahovi zbog kojih je odlučno nastojao progurati strožije sigurnosne mjere u Donjem domu parlamenta.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙