FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

INDONEZIJSKA POLICIJA UHITILA ŠEST OSOBA ZBOG TERORIZMA

JAKARTA, 17. rujna 2004. (Reuters) - Indonezijska policija uhitila ješest osoba povezanih s terorizmom otkad prošlotjedne eksplozije bombeizvan australskog veleposlanstva u Jakarti u kojoj je ubijeno devet aranjeno 182 osobe, izvijestila je u petak policija.
JAKARTA, 17. rujna 2004. (Reuters) - Indonezijska policija uhitila je šest osoba povezanih s terorizmom otkad prošlotjedne eksplozije bombe izvan australskog veleposlanstva u Jakarti u kojoj je ubijeno devet a ranjeno 182 osobe, izvijestila je u petak policija.

Glasnogovornik indonezijske nacionalne policije Paiman rekao je da je šest ososba uhićeno u istočnoj Javi, uključujući jedna bračni par i još jednog mušakrca u glavnom gradu te pokrajine Surabayi čije je uhićenje objavljeno u četvrtak.

Paiman je kazao da uhićene ne povezuju direktno sa bombaškim napadom izvedenim 9. srpnja ispred australskog veleposlanstva, već sa terorizmom.

Sto se tiče slučaja bombaškog napada, dosad još nikog nismo uhitili zbog toga, naglasio je Paiman.

Sumnjajući da bi se ključni čovjek u tom napadu za kojim se traga, Azahari Husin, mogao skrivati među militantima, policija je izvijestila da su u srijedu noću pretresli nekoliko kuća.

Policija smatra da je napad na veleposlanstvo smislio Azahari Husin, viši malezijski dužnosnik militantne skupine Jemaah Islamiah, okrivljene za taj čin i za koju se smatra da je regionalni dio terorističke mreže al Qaeda.

Indonezija je ponudila novčanu nagradu od 100 tisuća američkih dolara za informaciju koja bi dovela do uhićenja druge ključne figure u Jemaah Islamiahi, Noordina Mohammeda Topa, također traženog zbog bombaškog napada ispred australskog veleposlanstva.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙