FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Morić: Ropov ribolov "politička drskost"

ĐAKOVO, 16. rujna 2004. (Hina) - Potpredsjednik DC-a Joško Morić rekaoje danas da je ribolov slovenskog premijera Ropa u Piranskom zaljevupolitička drskost kojom pokazuje teritorijalne pretenzije, a ne, kakosu taj čin ocijenili naša vlada i Ministarstvo vanjskih poslova, jedanod predizbornih postupaka uoči parlamentarnih izbora u Sloveniji.
ĐAKOVO, 16. rujna 2004. (Hina) - Potpredsjednik DC-a Joško Morić rekao je danas da je ribolov slovenskog premijera Ropa u Piranskom zaljevu politička drskost kojom pokazuje teritorijalne pretenzije, a ne, kako su taj čin ocijenili naša vlada i Ministarstvo vanjskih poslova, jedan od predizbornih postupaka uoči parlamentarnih izbora u Sloveniji.

Na današnjoj konferenciji za novinare u Đakovu, na kojoj je predstavljeno novo vodstvo đakovačkog ogranka te stranke, Morić je izjavio kako je DC uvjeren da se predizborna kampanja za parlamentarne izbore u zemlji-članici EU-a ne smije voditi zaoštravanjem odnosa i na štetu susjedne zemlje, a k tomu i kandidata za članstvo u Uniji.

Istaknuo je kako će se DC zauzeti da se problem utvrđivanja granice između Hrvatske i Slovenije na moru rješava kao bilateralni problem, odvojeno od procesa pregovaranja za članstvo Hrvatske u EU. "Do tada, ni hrvatski, ni slovenski političari ne trebaju u Piranskom zaljevu bacati ribarske mreže kojima love kratkoročne biračke glasove u svojim državama", rekao je Morić.

Potpredsjednik DC-a osvrnuo se i na hašku odluku da generali Markač i Čermak ostanu u pritvoru.

Ocijenivši ju neprincipijelnom i nepravednom te izvan okvira dosadašnje dobre suradnje Vlade i Haškog suda, Morić je rekao kako je DC uvjeren da je Sudsko vijeće takvu odluku donijelo zbog neusklađenih odnosa između Tužiteljstva i Suda, ali i s namjerom povećanja pritiska na Hrvatsku da riješi slučaj Ante Gotovine. "DC će se zauzeti da se podnese novi zahtjev i uz njega upotrijebe sva pravna sredstva kako bi sljedeća odluka Sudskog vijeća bila pozitivna", poručio je Morić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙