FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

prijedlog novog zakona o pravima hrvatskih branitelja upućen na javnu raspravu

ZAGREB, 14. rujna 2004. (Hina) - Prijedlog novog zakona o pravimahrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obiteljijučer su dobile udruge branitelja i time je počela javna rasprava,doznaje se danas iz Republičke koordinacije udruga proizašlih izDomovinskog rata.
ZAGREB, 14. rujna 2004. (Hina) - Prijedlog novog zakona o pravima hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji jučer su dobile udruge branitelja i time je počela javna rasprava, doznaje se danas iz Republičke koordinacije udruga proizašlih iz Domovinskog rata.

Prijedlogom ovog, već u predizbornoj kampanji najavljivanog zakona, vraćaju se neka prava koja su bila propisana zakonom iz 1996.

U uvodnom tekstu zakona uz ostalo stoji da će se ovisno o sadašnjim finacijskim mogućnostima države priznavati i neka nova prava za hrvatske branitelje i dragovoljce Domovinskog rata, naročito u području mirovinskih prava.

Ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, Jadranaka Kosor najavljivala još prije nekoliko mjeseci izradu novog zakona koji bi zamijenio sadašnji iz 2001. Taj je zakon donijet za vrijeme mandata bivše vlasti, a udruge i branitelji bili su protiv njegovih odredaba smatrajući ih nepravednim i na štetu branitelja i stradalnika Domovinskog rata.

O novom zakonskom prijedlogu koji na 70-tak stranica sadrži 164 članka, idućih će se dana očitovati brojne udruge iz Domovinskog rata te kao predlagač Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙