FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BOĆANJE: TANJA GOBO SVJETSKA PRVAKINJA U PRECIZNOM IZBIJANJU

PARIZ/ZAGREB, 12. rujna 2004. (Hina) - Hrvatska boćarica Tanja Gobo izRovinja osvojila je naslov svjetske prvakinje u preciznom izbijanju na3. Svjetskom prvenstvu u boćanju za žene, koje je danas završeno uParizu.
PARIZ/ZAGREB, 12. rujna 2004. (Hina) - Hrvatska boćarica Tanja Gobo iz Rovinja osvojila je naslov svjetske prvakinje u preciznom izbijanju na 3. Svjetskom prvenstvu u boćanju za žene, koje je danas završeno u Parizu.

Gobo je u konkurenciji boćarica iz 16 zemalja sa 22 pogotka bila najbolja i osvojila prvu zlatnu medalju za hrvatsko žensko boćanje. Srebro je pripalo boćarici iz Francuske, dok je broncu osvojila reprezentativka Kine.

Drugo odličje za Hrvatsku i to brončano osvojila je Riječanka Nives Mladenić u disciplini bližanje i izbijanje u krug, zabilježivši 23 "punta". Zlato je u ovoj disciplini pripalo talijanskoj, a srebro francuskoj boćarici.

Solidno peto mjesto u štafeti osvojili su Danijela Kolobarić iz Zagreba i Rosemari Karuza iz Komiže sa 28 pogodaka, a Kolobarić je osvojila i dva peta u brzinskom izbijanju i u pojedinačnoj konkurenciji.

"Ovo je izuzetan uspjeh jer je osvojena prva zlatna medalja za hrvatsko žensko boćanje, a uspjeh je tim veći jer je ova ekipa u ožujku na povratku s turnira u Francuskoj doživjela tešku prometnu nesreću, zbog koje su sve naše reprezentativke dva tjedna bile u talijanskoj bolnici", rekao je glavni tajnik Hrvatskog boćarskog saveza Mario Milanović-Litre.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙