FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Od 16. do 19. rujna u Šibeniku "Dani ponosa i slave"

ŠIBENIK, 9. rujna 2004. (Hina) - Pod nazivom "Dani ponosa i slave" uŠibeniku će idući četvrtak, 16. rujna, početi obilježavanje 13.obljetnice ratnog pothvata hrvatskih branitelja sa šibenskog područjau rujnu 1991. na početku jugo-srpske agresije na taj dio Hrvatske.
ŠIBENIK, 9. rujna 2004. (Hina) - Pod nazivom "Dani ponosa i slave" u Šibeniku će idući četvrtak, 16. rujna, početi obilježavanje 13. obljetnice ratnog pothvata hrvatskih branitelja sa šibenskog područja u rujnu 1991. na početku jugo-srpske agresije na taj dio Hrvatske.

Rujanska bitka za Šibenik smatra se presudnim događajem za obranu Hrvatske, a program njezina obilježavanja predstavili su danas na konferenciji za novinare šibenska gradonačelnica Nedjeljka Klarić, predsjednik županijske Udruge oboljelih od PTSP-a Branko Smrček, predsjednik Udruge veterana dobrovoljaca Marin Frkić i predsjednica Udruge roditelja i udovica poginulih hrvatskih branitelja Božena Višnjić.

Program proslave počinje idućeg četvrtka, 16. rujna, polaganjem vijenca na Šibenskom mostu i na Gradini u zaleđu Vodica.

Sutradana je na rasporedu posjet skradinskom zaleđu, Miljevcima i Pakovu Selu, a u nedjelju, 19. rujna, svečana akademija u Šibenskom kazalištu, na kojoj će posebno biti odana počast 187 poginulih hrvatskih branitelja iz Šibensko-kninske županije.

"Ove ćemo godine proslavu rujanske bitke povezati s proslavom blagdana sv. Mihovila i Dana grada, 29. rujna. Pozivam sve Šibenčane da se uključe u tu proslavu i tako pokažu jedinstvenost, kojom su prije 13 godina obranili svoj grad. Rujan bi napokon trebao postati mjesec grada Šibenika", istaknula je gradonačelnica Klarić.

Predstavnici udruga, koji su nazočili današnjoj konferenciji za novinare, izrazili su žaljenje što se u organizaciju proslave nisu uključile sve udruge iz Domovinskog rata. No posebno važnom ocijenili su činjenicu što je proslava rujanske bitke od prošle godine unesena kao službena obljetnica u gradski i županijski statut.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙