FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U OSAM MJESECI U ISTRI BORAVILO VIŠE OD 2,15 MILIJUNA GOSTIJU

PULA,6. rujna(Hina) - U prvih osam mjeseci ove godine u Istarskojžupaniji boravilo je ukupno 2,15 milijuna gostiju koji su ostvarili14,7 milijuna noćenja, što je jedan posto manje turista nego lani kadaje u Istri od siječnja do kolovoza boravilo 2,17 milijuna gostiju doksu ostvarena noćenja na razini prošlogodišnjih, istaknuo jepredsjednik Turističke zajednice Istarske županije Branko Curić.
PULA,6. rujna(Hina) - U prvih osam mjeseci ove godine u Istarskoj županiji boravilo je ukupno 2,15 milijuna gostiju koji su ostvarili 14,7 milijuna noćenja, što je jedan posto manje turista nego lani kada je u Istri od siječnja do kolovoza boravilo 2,17 milijuna gostiju dok su ostvarena noćenja na razini prošlogodišnjih, istaknuo je predsjednik Turističke zajednice Istarske županije Branko Curić.

Čak 38 posto ukupnog turističkog prometa u Istri u prvih osam mjeseci ove godine ostvareno je tijekom kolovoza kada se na istarskom poluotoku odmaralo 674.883 turista ili šest posto manje nego lani, ostvarivši 5,67 milijuna noćenja, rekao je Curić na današnjoj konferenciji za novinare u Puli. Od inozemnih gostiju najbrojniji su bili Nijemci, njih 490.984, sa ostvarenih 4,26 milijuna noćenja.

Izrazivši zadovoljstvo brojem gostiju iz Nizozemske, njih 99.030, Curić je kazao da je to dokaz, dodao je, kako su se u posljednje vrijeme otvorila tržišta koja nisu bila u velikom broju zastupljena na hrvatskom turističkom tržištu.

Takvi su gosti dobri potrošači i upravo će njihov dolazak utjecati na planiranje slijedeće turističke sezone, smatra predsjednik istarske TZ.

Najviše gostiju u prvih osam mjeseci boravilo je na području Rovinja i to 313.979 koji su ostvarili 2,16 milijuna noćenja, dok primjerice Poreč bilježi pad od pet a Pule od čak 12 posto.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙