FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Umjesto azbesta u Salonitu - nautički centar Salona

SPLIT, 3. rujna 2004. (Hina) - Na mjestu vranjičke tvorniceazbestno-cementnih proizvoda Salonit, za tri će se godine podićinautički centar Salona, vrijedan 30 milijuna eura, najavila je danaszastupnica najvećeg pojedinačnog vlasnika tvornice, danskog RopsonHolding APS, Vlatka Vedriš.
SPLIT, 3. rujna 2004. (Hina) - Na mjestu vranjičke tvornice azbestno-cementnih proizvoda Salonit, za tri će se godine podići nautički centar Salona, vrijedan 30 milijuna eura, najavila je danas zastupnica najvećeg pojedinačnog vlasnika tvornice, danskog Ropson Holding APS, Vlatka Vedriš.

Vedriš i njezini suradnici predstavili su projekt luke nautičkog turizma, koji se planira ostvariti na površini od 83 tisuće četvornih metara. Uz otvorene i zatvorene suhe te mokre vezove za oko 2000 brodica, u luci će se podignut i hotel sa stotinjak ležajeva, centar za održavanje plovila, trgovački centar sa nautičkom opremom, trgovina prehrane, suvenirnica, sportski centar i drugi sadržaji.

Uvjereni u dobru ideju, investitori navode i podatak iz istraživanja Instituta za turizam da Hrvatskoj u ovom trenutku nedostaje oko 12 tisuća vezova.

Direktor Salonita Ivo Ljubić kazao je da će u nautičkom centru posao naći svi sadašnji radnici Salonita u stečaju, odnosno njih 235. Predstoji okončanje stečajnog postupka Salonita kako bi se projekt nautičkog centra nastavio ostvarivati, iako, kaže Ljubić, nije ni bilo osnova za pokretanje stečaja jer vranjička tvornica posluje rentabilno.

U prvom polugodištu ove godine, kazao je direktor, Salonit je uprihodio 30,5 milijuna kuna, s ostvarenom dobiti iz poslovanja od 7,5 milijuna kuna. Salonit, kazao je Ljubić, duguje 26 milijuna kuna, potražuje 58 milijuna kuna, a uz to očekuje od države 27 milijuna kuna odštete za oboljele od azbestoze.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙