FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predsjedniku Mesiću uručena Zlatna plaketa - najviše priznanje Virovitičko-podravske županije

VIROVITICA, 3. rujna 2004. (Hina) - Najviše priznanjeVirovitičko-podravske županije - Zlatna plaketa - uručeno je danaspredsjedniku Stjepanu Mesiću na svečanoj sjednici Županijske skupštineu povodu Dana te županije.
VIROVITICA, 3. rujna 2004. (Hina) - Najviše priznanje Virovitičko-podravske županije - Zlatna plaketa - uručeno je danas predsjedniku Stjepanu Mesiću na svečanoj sjednici Županijske skupštine u povodu Dana te županije.

Zlatna plaketa je poseban izraz priznanja za promicanje vrijednosti, položaja i ugleda Virovitičko-podravske županije i za izniman prinos razvoju Republike Hrvatske.

Svečana sjednica održana je u spomen na 3. rujna 1848. kad je ona sjednici tadašnje Virovitičke županije u nazočnosti bana Josipa Jelačića otpuštena madžarska i uvedena hrvatska uprava.

Primivši Zlatnu plaketu, predsjednik Mesić je rekao da to "priznanje shvaća kao priznanje potpore svog dosadašnjeg rada, ali kao i obvezu na daljnja zalaganja za razvoj zemlje i uopće napredak Hrvatske".

"Hrvatskoj treba učinkovita gospodarska i razvojna politika koja će poticati vlastitu proizvodnju i izvoz. Cijela zemlja je predugo nakon rata zbog loše privatizacije gospodarski stagnirala, ali je prije nekoliko godina pošla u dobru smjeru. Na žalost, neka područja još stagniraju pa valja ujednačiti razvoj cijele države", rekao je Mesić zahvalivši na priznanju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙