FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za petak, 3. rujna

ZAGREB, 3. rujna 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za petak,3. rujna.
ZAGREB, 3. rujna 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za petak, 3. rujna.

VIROVITICA - Predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić posjetit će Virovitičko-podravsku županiju. Posjet će početi obilaskom poduzeća "Jan-Spider" d.o.o. u Pitomači. (9 sati, Petra Preradovića bb).

- Nakon obilaska pogona toga poduzeća predviđena je izjava za medije predsjednika Mesića (9,25 sati).

- Predsjednik Mesić posjetit će u Pitomači i radnu jedinicu tvrtke "Twin d.d. Drvna industrija Virovitica" (9,35 sati, Vinogradska 13), a zatim je previđena izjava za medije (9,55 sati).

- Predsjednik Mesić nazočit će i svečanoj sjednici Županije Virovitičko-podravske na kojoj je predviđeno i njegovo obraćanje nazočnima. (10,30 sati, zgrada Kazališta, Trg Ljudevita Patačića 2).

Nakon svečane sjednice predsjednik Mesić otputovat će u Gudovac gdje će otvoriti 12. međunarodni stočarski, gospodarski i obrtnički sajam u Gudovcu. (13 sati).

ZAGREB - Konferencija za novinare Kluba zastupnika HNS-PGS (Hrvatska narodna stranka/Primorsko-goranski savez). Teme konferencije bit će - prijedlog za povećanje neoporezivoga dijela plaće i prijedlog za preraspodjelu prihoda od poreza na dohodak u korist jedinica lokalne i regionalne samouprave. Konferenciji će nazočiti predsjednik Kluba zastupnika HNS-PGS Dragutin Lesar. (11 sati, Klub zastupnika Hrvatskoga sabora, Trg sv. Marka 6).

ŠIBENIK - Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor posjetit će Grad Šibenik. Tijekom posjeta potpredsjednica Kosor otvorit će na otoku Obonjanu "Susret djece hrvatskih branitelja" na kojemu će sudjelovati 520 djevojčica i dječaka iz svih hrvatskih županija koji su na prethodnim regionalnim susretima ostvarili najbolje rezultate u športskim i drugim natjecanjima. (10 sati).

- Osim toga, potpredsjednica Kosor potpisat će sa šibenskom gradonačelnicom Nedjeljkom Klarić Ugovor o provedbi pilot projekta ljetovanja djece na otoku Obonjanu uz provođenje edukativnih, športskih u drugih sadržaja. Bit će potpisan i Ugovor o suradnji s Domom za starije i nemoćne osobe "Cvjetni dom" na području provedbe programa skrbi o starijim osobama u Šibeniku i na šibenskim otocima. (13 sati, Gradsko poglavarstvo, Trg Pavla Šubića 2).

SPLIT - U povodu stručne rasprave o Pomorskom zakoniku izjave za novinare dat će predstavnici Ministarstva mora, turizma, prometa i razvitka - državni tajnik za more Branko Bačić i pomoćnik ministra za pomorski promet, pomorsko dobro i luke kapetan Mario Babić. (13 sati, zgrada Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti - palača Milesi, Trg braće Radića 7).

ZAGREB - Konferencija za novinare Demokratskoga centra (DC) na kojoj će predsjednica DC-a Vesna Škare Ožbolt i predsjednik Glavnoga odbora te stranke Slobodan Lang govoriti o nekoliko tema. Tako će se, među ostalim, osvrnuti na posjet Republikanskoj konvenciji u New Yorku, a komentirat će i prijedlog dopune Kaznenoga zakona vezano za promicanje totalitarnih ideologija. (12,30 sati, prostorije DC-a, Ilica 48/I.).

ZAGREB - Konferencija za novinstvo Festivala svjetskoga kazališta Zagreb 2004. na kojoj će biti izneseni iscrpni podatci o tom festivalu što će se održati od 16. do 25. rujna. Nazočni će biti umjetnički ravnatelji Festivala Dubravka Vrgoč i Ivica Buljan, pročelnik Gradskoga ureda za kulturu Vladimir Stojsavljević i direktor Francuskoga instituta u Zagrebu Didier Moniotte. (10,30 sati, atrij Kazališta Gavella, Frankopanska 8).

ZAGREB - Dodjela nagrade i svečano zatvaranje 37. Međunarodnog festivala kazališta lutaka na kojemu su se od 27. kolovoza predstavila lutkarska kazališta iz 10-ak zemalja. Ovogodišnji PIF održan je u znaku 130. obljetnice rođenja velike hrvatske književnice za djecu Ivane Brlić Mažuranić. (12 sati, Teatar &TD, Savska).

ZAGREB - Ministar kulture Božo Biškupić priređuje primanje za nagrađene na 10. Sarajevo film festivalu - ekipe filmova "Ta divna splitska noć" redatelja Arsena Antona Ostojića i "Uvozne vrane" redatelja Gorana Devića, te glumicu Mariju Škaričić, dobitnicu nagrade za najbolju glumicu. (10,30 sati, Ministarstvo kulture, Runjaninova 2).

Dežurni urednici:

prijepodne - Dubravka Dadić

poslijepodne - Milka Ćurković

navečer - Damir Margetić

telefon: 01/ 4808 600

telefaks: 01/ 4808 822

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙