FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Županijski vatrogasni zapovjednik o smjeni zapovjednika javne vatrogasne postrojbe

PULA,2. rujna 2004.(Hina)) - Županijski vatrogasni zapovjednik DinoKozlevac na današnjoj konferenciji za novinare u Puli izrazio jenezadovoljstvo odlukom Gradskog poglavarstva o smjeni zapovjednikapulske javne vatrogasne postrojbe Klaudija Karlovića.
PULA,2. rujna 2004.(Hina)) - Županijski vatrogasni zapovjednik Dino Kozlevac na današnjoj konferenciji za novinare u Puli izrazio je nezadovoljstvo odlukom Gradskog poglavarstva o smjeni zapovjednika pulske javne vatrogasne postrojbe Klaudija Karlovića.

Gradsko poglavarstvo tu je odluku donijelo prije nekoliko dana, bez obrazloženja, i na to mjesto predložilo Uga Virgilia, umirovljenog djelatnika MUP-a, kazao je Dino Kozlevac.

Po njegovim riječima, jutros su predsjednik Upravnog vijeća pulskog JVP-a Stanko Vareško i Ugo Virgilio došli u prostorije te postrojbe s namjerom da se obavi primopredaja. Međutim, Karlović je to odbio rekavši da čeka rješenje Upravnog suda kojemu je dio osnivača te postrojbe uputio tužbu zbog nezakonitog imenovanja novog zapovjednika.

Inače, osnivači su postrojbe Grad Pula, koja je većinski vlasnik, te okolne općine Medulin, Fažana, Barban, Marčana, Svetvinčenat, Ližnjan i Grad Vodnjan.

Upravo zbog toga županijskog vatrogasnog zapovjednika čudi brzina i nestrpljenje kojim je pulska gradska vlast pristupila smjeni Klaudija Karlovića prije odluke Upravnog suda za koju on vjeruje da će biti pozitivna budući da je u postupku izbora novog zapovjednika, kako je rekao, "učinjen niz nezakonitih postupaka".

Također ističe kako je neprihvatljivo da se takva odluka donosi upravo u špici vatrogasne sezone.

"Nakon trogodišnjih prijetnji pulske vlasti, plan da se razbije istarski model vatrogastva, u kojemu je pulska postrojba najvažnija karika, počeo se nažalost realizirati", naglasio je Dino Kozlevac dodavši kako će se županijska vatrogasna zajednica, zajedno s Istarskom županijom, odlučno suprotstaviti takvim "suludim mjerama".

U svom kratkom obraćanju novinarima Klaudio Karlović rekao je kako očito plaća ceh jer se "usudio suprotstaviti pritisku IDF-ova gradskog vijećnika i predsjednika Upravnog vijeća pulske javne vatrogasne postrojbe Stanka Vareška da pristupi IDF-u".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙