FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PREMIJER SANADER UPISAO SE U KNJIGU ŽALOSTI U POVODU SMRTI IVANA LACKOVIĆA CROATE

ZAGREB, 2. rujna 2004. (Hina) - Predsjednik hrvatske Vlade Ivo Sanaderupisao se danas u Hrvatskom saboru u knjigu žalosti u povodu smrtihrvatskog umjetnika, nekadašnjeg saborskog zastupnika Ivana LackovićaCroate.
ZAGREB, 2. rujna 2004. (Hina) - Predsjednik hrvatske Vlade Ivo Sanader upisao se danas u Hrvatskom saboru u knjigu žalosti u povodu smrti hrvatskog umjetnika, nekadašnjeg saborskog zastupnika Ivana Lackovića Croate.

U svoje osobno, i u ime hrvatske Vlade izrazio je najdublju sućut Lackovićevoj obitelji.

Ivan Lacković bio je velikan hrvatske umjetnosti, kolekcionar i saborski zastupnik. Promicao je hrvatsku umjetnost i hrvatsko ime po svijetu. Njegova su djela u svim važnijim svjetskim muzejima i zbirkama, a hrvatska naiva bez Lackovića ne bi bila to što je i što znači u svjetskoj umjetnosti. Kao saborski zastupnik bio je nepokolebljiv zagovornik hrvatske slobode. A taj svoj politički credo promovirao je u dodatku svom imenu i prije stvaranja samostalne Hrvatske. Ponosni smo na Croatu!

Ponosni smo što smo imali takvog čovjeka i suvremenika, upisao je u knjigu žalosti predsjednik Vlade Ivo Sanader u povodom smrti Ivana Lackovića Croate.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙