FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

RUSIJA ZAPOČELA PRIKUPLJATI PONUDE ZA 7,6 POSTO UDJELA U LUKOILU

MOSKVA, 30. kolovoza 2004. (Hina/Reuters) - Ruski fond državne imovinepočeo je danas prikupljati ponude za preostalih 7,6 posto udjeladržave u naftnom divu Lukoilu, čija se vrijednost procjenjuje nagotovo dvije milijarde dolara, a očekuje se da će ga kupiti američkakompanija ConocoPhillips.
MOSKVA, 30. kolovoza 2004. (Hina/Reuters) - Ruski fond državne imovine počeo je danas prikupljati ponude za preostalih 7,6 posto udjela države u naftnom divu Lukoilu, čija se vrijednost procjenjuje na gotovo dvije milijarde dolara, a očekuje se da će ga kupiti američka kompanija ConocoPhillips.

U najavi objavljenoj u ruskom poslovnom listu Vedomosti, Fond je objavio da će ponude prikupljati do 27. rujna. Aukcija će se održati dva dana iza toga, a ako bude uspješno okončana, bit će to najvrjedniji ruski privatizacijski sporazum, gledano po vrijednosti.

Conoco, treća po veličini američka naftna kompanija, izrazio je zanimanje za stjecanje udjela u Lukoilu. Još jedan potencijalni ponuđač je njujorška tvrtka Dabir Investments.

Izvori bliski industriji kazali su da je Conoco zainteresiran za povećanje udjela u Lukoilu na blizu 25 posto, čime će mu biti omogućeno da uknjiži u svoju imovinu milijarde barela novih rezervi nafte. Lukoil, naime, ima druge po veličini u svijetu zalihe, nakon američkog ExxonMobila.

Menadžeri Lukoila imaju otprilike 30 posto dionica te kompanije, dok se s ostalih 50 posto trguje slobodno putem burze.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙