FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

IZVUČENO TIJELO SMRTNO STRADALOG U MINSKOM POLJU

GENERALSKI STOL, 28. kolovoza 2004. (Hina) - Tijelo Mije Frketića(1932.) koji je danas oko 14,30 sati smrtno stradao u šumi kod mjestaPetrunići, u općini Generalski Stol, tek je u 18,30 sati izvučeno izneobilježenog minskog polja u kojem je stradao, doznaje se večeras uPolicijskoj upravi karlovačkoj.
GENERALSKI STOL, 28. kolovoza 2004. (Hina) - Tijelo Mije Frketića (1932.) koji je danas oko 14,30 sati smrtno stradao u šumi kod mjesta Petrunići, u općini Generalski Stol, tek je u 18,30 sati izvučeno iz neobilježenog minskog polja u kojem je stradao, doznaje se večeras u Policijskoj upravi karlovačkoj.

Razlog tomu je što su pirotehničari morali u minskom polju "očistiti" put do tijela smrtno stradalog Frketića.

S poginulim Mijom Frketićem u šumi je bio i njegov sin Vlado Frketić, i to samo petnaestak metara ispred oca, no on je u eksploziji ostao neozlijeđen.

Vlado Frketić nakon nesreće novinarima je izjavio da su na istom mjestu u šumi gdje je danas poginuo njegov otac, godinu dana nakon vojno-redarstvene akcije "Oluje" stradala dvojica pirotehničara - i to jedan smrtno, dok je drugi ostao bez obje noge.

Tijekom Domovinskog rata mjesto Petrunići bilo je uz samu crtu bojišnice u tom dijelu općine Generalski Stol.

Vlado Frketić izrazio je i ogorčenje što su službena tijela mještanima rekla da na području Petrunića više nema mina, te da su im pokazali karte sa zapisnicima na kojima nema mina, a kako je činjenica je da je dio njihove šume uz šumski put ipak neobilježeno minsko polje.

"Ogorčen sam što ni devet godina nakon rata u neposrednoj blizini kuća u Petrunićima život nije siguran", naglasio je sin smrtno stradalog mještanina, Vlado Frketić. Dodao je kako je on bio izviđač Hrvatske vojske i da se zna kretati kroz šumu, ali da se od ovakve opasnosti, kao što je neobilježeno minsko polje, nitko ne može obraniti.

Eksploziju mine u šumi čula je i njegova supruga i snaha pokojnog Mije, Ivanka Frketić, te je potrčala do šumskog puta uz koji je svekar stradao, no zbog opasnosti od mina nije mu se mogla približiti. Istodobno je uočila kako su njenom svekru Miji Frketiću raznesene obje noge i jedna ruka, te da ne pokazuje znakove života.

Pirotehničari policije idućih će dana pregledati šumu kod mjesta Petruniću kako bi ispitali sigurnost tog područja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙