FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HAC: ZA ISKAKANJE POKLOPACA U TUNELU ODGOVORAN IZVODITELJ RADOVA

ZAGREB, 27. kolovoza 2004. (Hina) - Za izlijetanje dvaju poklopaca izokvira šahti u tunelu Brezik na autocesti Zagreb-Split najverovatnijeje odgovoran glavni izvođač radova, zagrebačka tvrtka Viadukt, kazaoje danas direktor tehničke jedinice Bosiljevo-Čvor Sveti Rok uHrvatskim autocestama (HAC) Željko Kandžija.
ZAGREB, 27. kolovoza 2004. (Hina) - Za izlijetanje dvaju poklopaca iz okvira šahti u tunelu Brezik na autocesti Zagreb-Split najverovatnije je odgovoran glavni izvođač radova, zagrebačka tvrtka Viadukt, kazao je danas direktor tehničke jedinice Bosiljevo-Čvor Sveti Rok u Hrvatskim autocestama (HAC) Željko Kandžija.

Kandžija je u telefonskoj izjavi za Hinu kazao da će oba poklopca šahti biti popravljena danas, ali da će se u desnoj cijevi tunela Brezik promet odvijati samo po jednoj traci do ponedjeljka, dok će se u lijevoj cijevi normalno prometovati. Razlog za to je što treba betonirati šahtu u desnoj cijevi tunela.

Tunel Brezik je dvocijevni tunel sa četiri prometne trake, po dvije u svakoj cijevi, na dionici Žuta Lokva - Ličko Lešće autoceste Zagreb-Split. Duljina lijeve tunelske cijevi iznosi 407 metara, a desne 381 metra.

U noći sa srijede na četvrtak, te u četvrtak ujutro u obje tunelske cijevi izletio je po jedan poklopac iz okvira šahti, rekao je Kandžija.

U lijevoj tunelskoj cijevi, zaostali građevinski materijal začepio je šaht, a uslijed jakih kiša u Lici te od nabujale vode podignuo se poklopac, kazao je. U desnoj, pak, cijevi okvir šahte s poklopcem se ulegnuo za jedan centimetar, što se nije smjelo dogoditi i za to je odgovoran izvođač radova, napomenuo je Kandžija. Dodao je da su ekipe za održavanje HAC-a odmah izašle na teren i počele sanaciju, koja bi trebala biti danas završena. Dodao je da su pregledali i ostalih osam šahti u tom tunelu i da je s njima sve u redu.

Događaj je, kaže, prouzročio i neke štete na vozilima, ali da nije bilo ljudskih žrtava. Štetu vozačima trebao bi nadoknaditi Viadukt, ustvrdio je direktor tehničke jedinice Bosiljevo-Čvor Sveti Rok HAC-a Kandžija.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙