FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

POKRENUTA DOSAD NAJVEĆA OPERACIJA PROTIV PRIJEVARA NA INTERNETU

WASHINGTON, 26. kolovoza 2004. (Hina/AFP) - Američka vlada je od 1.lipnja uhitila stotinjak osoba u sklopu dosad najobimnije operacijeprotiv prijevara na internetu, izjavio je u četvrtak američki ministarpravosuđa John Ashcroft.
WASHINGTON, 26. kolovoza 2004. (Hina/AFP) - Američka vlada je od 1. lipnja uhitila stotinjak osoba u sklopu dosad najobimnije operacije protiv prijevara na internetu, izjavio je u četvrtak američki ministar pravosuđa John Ashcroft.

Uhićene su najmanje 103 osobe, a podignuto je 117 optužnica za niz prekršaja.

Vlada je pokrenula istragu o više od 160 slučajeva u koje je uključeno 150.000 žrtava koje su pretrpjele financijske gubitke u iznosu od najmanje 215 milijuna dolara, dodao je on.

Operacija "Web Snare" (zamka na mreži) najveća je i najučinkovitija operacija izvedena kako bi se prekinule krađe identiteta i spriječili drugi zločini povezani s informatikom", rekao je Ashcroft.

"Prošle godine je oko 10 milijuna Amerikanaca bilo žrtvama krađe identiteta", rekao je američki ministar. "Zbog krađa identiteta poduzeća svake godine gube približno 50 milijardi dolara", dodao je.

Ministar je potvrdio stajalište analitičara koji tvrde da je riječ o organiziranom kriminalu, a ne o djelovanju amatera.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙