FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ponovno nevrijeme u Brodsko-posavskoj županiji

NOVA KAPELA, 26. kolovoza 2004. (Hina) - Nevrijeme praćeno olujnimvjetrom, kišom i mjestimice ledom zahvatilo je i popodne šire područjeBrodsko-posavske županije, a najjače općine Novu Kapelu i StaroPetrovo Selo.
NOVA KAPELA, 26. kolovoza 2004. (Hina) - Nevrijeme praćeno olujnim vjetrom, kišom i mjestimice ledom zahvatilo je i popodne šire područje Brodsko-posavske županije, a najjače općine Novu Kapelu i Staro Petrovo Selo.

U Gornjem i Srednjem Lipovcu u novokapelskoj općini olujni vjetar ili pijavica, kako kažu mještani, 15-ak minuta je čupala stoljetna stabla te oštetila krovove na više desetaka kuća i gospodarskih zgrada. Od tuče veličine oraha i lješnjaka stradali su i poljoprivredni usjevi, a u općini Staro Petrovo Selo nevrijeme je u Lazama i Gornjim Crnogorcima oštetilo strujne vodove pa su dijelovi tih sela ostali bez struje.

Radnici Cesta iz Slavonskog Broda raščišćavaju prometnice od granja, a radnici Hrvatske elektroprivrede uklanjaju kvarove. Načelnik novokapelske općine Marijan Petranović kazao je kako će od župana zatražiti da proglasi stanje elementarne nepogode.

Inače, u Radarskom se centru u Goricama doznaje kako su prvi put ove sezone za nevremena djelovali i protugradnim raketama te ih ispalili 80-ak. Pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu Davor Vlaović drži kako je to bar donekle ublažilo posljedice tuče.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙