FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

OI ATLETIKA: ERGOTIĆ - VIŠE SAM SKOČIO NA TRENINGU PRIJE DVA DANA

ATENA, 24. kolovoza (Hina) - Hrvatski skakač udalj Siniša Ergotić nijese uspio plasirati u finale Olimpijskih igara. u kvalifikacijama je saskokom od 7.77 metara iz prve serije završio kao 26. od 41 skakača.
ATENA, 24. kolovoza (Hina) - Hrvatski skakač udalj Siniša Ergotić nije se uspio plasirati u finale Olimpijskih igara. u kvalifikacijama je sa skokom od 7.77 metara iz prve serije završio kao 26. od 41 skakača.

Tri sedmice nisu Ergotiću donijele sreću, objektivno, teško se mogao nadati prolazu u izvanredno jakoj skakačkoj vrsti koja se pojavila u Ateni. Od 41 skakača Ergotićevih 8.09 metara otprije dva mjeseca iz Slovenije bio je tek 29. rezultat, a norma je bila centimetar viša.

U prvom skoku je 36-godišnji Osječanin došao na desetak centimetara od odskočne daske, u drugom je bio na petnaestak centimetara i doskočio je na 7.73 sa 0.4 metra u sekundi u leđa. U trećem mu je vjetar okrenuo u prsa, nije mu pomogla ni veća koncentracija i napravio je prijestup.

"Što reći, radiš kao konj cijelu godinu, a onda ispadne ovako. Dvije ozljede vučem cijele sezone, no sada nisam ozlijeđen i ne pokušavam se na to izvlačiti. Prije dva dana sam više skočio na treningu. Jednostavno u toj lutriji kvalifikacija ja nisam prošao. Pogledajte ovogodišnje rezultate svih ostalih, mislim da je ovo bila najjače natjecanje u povijesti, trebalo je čak 8.05 metara za finale. Pitanje je kolike su bile moje realne šanse za ući u finale. Prvi skok super, došao na sam na vrh daske, na desetak centimetara, da bi u drugom otišao još dalje, na petnaestak centimetara od daske, a treći sam morao ići na nož. Vjetar je promijenio smjer, okrenuo je u prsa i to više nisu bili idealni uvjeti. Za taj zadnji skok je zaista trebalo pogoditi sve, vidio sam da sam preblizu i bio je prijestup. Kada je vjetar u prsa uglavnom ima više prijestupa i eto, to je bio kraj. Za mene je ovo najverovatnije kraj sezone", kazao je razočarani Ergotić.

U finale je kao posljednji, dvanaesti ušao Ganac Gaisah sa 8.05, a toliko je imao i legendarni Ivan Pedroso, koji je jedva izborio završnicu. Ispao je Bugarin Dačev, koji je imao također 8.05, ali slabiji drugi skok. Najbolji skok kvalifikacija imao je Amerikanac Dwight Phillips sa 8.31 metara.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙