FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U OSJEČKO-BARANJSKOJ ŽUPANIJI 31.398 NEZAPOSLENIH OSOBA

OSIJEK,24. kolovoza(Hina) - U osječkoj Područnoj službi Zavoda zazapošljavanje krajem srpnja evidentirano je 31.398 nezaposlenih osoba,što je 1 posto manje nego prethodnog mjeseca i 3,5 posto manje uodnosu na srpanj prošle godine.
OSIJEK,24. kolovoza(Hina) - U osječkoj Područnoj službi Zavoda za zapošljavanje krajem srpnja evidentirano je 31.398 nezaposlenih osoba, što je 1 posto manje nego prethodnog mjeseca i 3,5 posto manje u odnosu na srpanj prošle godine.

Po tim podacima, posljednja četiri mjeseca bilježi se prosječni pad nezaposlenosti od 1,9 posto, a tijekom prvih sedam mjeseci ove godine nezaposlenost se prosječno smanjivala po mjesečnoj stopi od 0,5 posto.

Većina nezaposlenih (56,5 posto) su žene, a po dobnoj strukturi, najveći udio imaju nezaposleni preko 50 godina starosti (18,2 posto).

Prosječna stopa zapošljavanja s evidencija Zavoda tijekom prvih sedam mjeseci bila je 19,2 posto, odnosno na 100 nezaposlenih i novoprijavljenih zapošljavalo se 19 osoba. Najmanja prosječna stopa zabilježena je kod osoba bez završene osnovne škole (7,9 posto), a najveća kod osoba sa završenim fakultetom (28,7 posto).

U srpnju je prijavljeno 870 slobodnih radnih mjesta, što je za 33 posto više nego godinu dana ranije, a najveći broj slobodnih radnih mjesta prijavili su poslodavci iz prerađivačke industrije, trgovine na veliko i malo i građevinarstva.

(Hina) xivuc ydb

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙