FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DVA IRAČKA MINISTRA IZBJEGLA BOMBAŠKE NAPADE U BAGDADU

BAGDAD, 24. kolovoza 2004. (Hina/dpa) - Ministri obrazovanja i okolišaizbjegli su odvojene napade automobilom bombom u Bagdadu u utorak iostali neozlijeđeni, no pritom je poginulo pet osobnih čuvara, izjavioje dužnosnik ministarstva zdravstva.
BAGDAD, 24. kolovoza 2004. (Hina/dpa) - Ministri obrazovanja i okoliša izbjegli su odvojene napade automobilom bombom u Bagdadu u utorak i ostali neozlijeđeni, no pritom je poginulo pet osobnih čuvara, izjavio je dužnosnik ministarstva zdravstva.

Ministrica okoliša Mishkat Moumim izbjegla je eksploziju dok je izlazila iz svog doma. Četiri zašitara su poginula, a tri su osobe ozlijeđene u tom napadu za koji se vjeruje da je bio samoubilački.

Konvoj ministra obrazovanja Samia al-Mudhaffara naišao je na minu i pritom je u nastaloj eksploziji ubijen jedan zaštitar.

U međuvremenu je skupina povezana s Abu Musabom al-Zarqawijem, saveznikom al Qaide, preuzela odgovornost za pokušaj ubojstva ministrice okoliša i upozorila je da neće promašiti idućeg puta. Ovo priopćenje je postavljeno na Internet stranicu islamista a postpisuju ga skupina Tawhid i Jihad.

Ta Zarqwijeva skupina preuzela je odgovornost za nekoliko samoubilačkih napada u kojima su ubijeni irački dužnosnici.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙